Social

“Τηλεργασία από τα χωριά”: Στόχος να ενταχθεί και η Αμανή στο πρόγραμμα (vid)

Ένα νέο πρόγραμμα τηλεργασίας που θα επιδοτεί κατά 90% τον μισθό και τις εισφορές για έναν χρόνο σε εγγεγραμμένους ανέργους από απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Με την Υπουργό Εργασίας Ν.Κεραμέως να επισημαίνει ότι στόχος του μέτρου είναι η στήριξη ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών της περιφέρειας. Συγκεκριμένα η επιδότηση αφορά επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους από αυτές τις περιοχές για εξ αποστάσεως εργασία, παρέχοντας σημαντικό κίνητρο διατήρησης του πληθυσμού στους τόπους καταγωγής τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Π.Μπουρνιάς , σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ενέργειες και αιτήματα προκειμένου και η Χίος και ιδίως η περιοχή της Αμανής να μπορέσει να «εκμεταλλευτεί» το πρόγραμμα αυτό αλλά και γενικότερα  την τάση που αναπτύσσεται με τους ψηφιακούς νομάδες.

Περισσότερα Νέα

Με τις σφουγγαρίστρες στην πρώτη βροχή το αεροδρόμιο της Χίου

Προβλήματα προκάλεσε η πρώτη δυνατή φθινοπωρινή μπόρα στη Χίο. Από το πρωί της Δευτέρας η έντονη...

Δρόμοι ποτάμια και συνεχείς πτώσεις τάσης από τις βροχοπτώσεις

Προβλήματα προκάλεσε η πρώτη δυνατή φθινοπωρινή μπόρα στη Χίο. Από το πρωί της Δευτέρας η έντονη...

Επίσημη ενημέρωση αναμένουν και οι καταστηματάρχες εστίασης για το αεροδρόμιο

Την ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το έργο του αεροδρομίου ζητούν...