Social

«Πλήρης αποδιοργάνωση και αδράνεια της Κυβέρνησης για την πληρωμή μεταφορικού ισοδύναμου στις επιχειρήσεις»

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Σταύρος Μιχαηλίδης επανήλθε με κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη «στάση πληρωμών» του μεταφορικού ισοδύναμου στις επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει, η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της απλής καθυστέρησης και συνιστά πλέον πλήρη απαξίωση ενός κρίσιμου μέτρου στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικής οικονομίας.

Παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες, οι τελευταίες πληρωμές αφορούν το 2022, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή παραστατικών του 2023 παραμένει κλειστήχωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των αιτήσεων σε εκκρεμότητα.

Οι επιχειρήσεις στα νησιά μας συνεχίζουν να λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης οικονομικής πίεσης, χωρίς να λαμβάνουν ενισχύσεις που δικαιούνται εδώ και χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης ζητά την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις, απαραίτητο στοιχείο για τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για το μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις, 28 Απριλίου 2026

Περισσότερα Νέα

Την εγκατάσταση των Seatrack στις παραλίες από τον Δήμο περιμένουν τα άτομα με αναπηρίες (vid)

Προβλήματα αλλά και καθυστέρηση στην εγκατάσταση των seatrack, των μηχανημάτων που επιτρέπουν σε άτομα με...

«Οι Νεφέλες» από τη Θεατρική Ομάδα Χίου στο Ομήρειο (vid)

Μετά την πρεμιέρα που έγινε στο νησί της Ίμβρου για τους έλληνες ομογενείς, η Θεατρική...

Με πρωταγωνιστές τα βότανα της Χιακής γης το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας (vid)

Το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας επιστρέφει στις 13 και 14 Ιουνίου 2026 με θέμα «Βότανα –...