Social

«Να στελεχωθεί άμεσα η μαιευτική κλινική του Σκυλιτσείου»

Ζητά ο Σύλλογος Γυναικών Χίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χίου:

Ως Σύλλογος Γυναικών Χίου εκφράζουμε την έντονη οργή και ανησυχία μας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μαιευτική Κλινική. Οι επανειλημμένες επισημάνσεις των ελλείψεων από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΕΣΝΟΧ) και του Ιατρικού Συλλόγου για την κατάσταση στη Μαιευτική Κλινική είναι αποκαλυπτικά. Οι σοβαρές καταγγελίες για την υποστελέχωση της κλινικής, που την φέρνουν ένα βήμα πριν το «λουκέτο», αποτελούν πρόκληση για κάθε γυναίκα του νησιού μας. Στο εγγύς μέλλον θα μείνει ένας γιατρός, ενώ υπάρχουν 4 οργανικές θέσεις για τις ανάγκες του νησιού. Οριακή είναι η κατάσταση και στις μαίες και το νοσηλευτικό προσωπικό με τις ελλείψεις και τις εξαντλητικές εφημερίες. Είναι ανεπίτρεπτο το 2026, στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο του τόπου μας, οι έγκυες και οι νέες γυναίκες να ζουν με την αβεβαιότητα αν θα υπάρχει γυναικολόγος για να τις εξετάσει ή για να γεννήσουν με ασφάλεια.

Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία και τη Μητρότητα με τη λογική «κόστους – οφέλους» μας αφήνει απροστάτευτες. Δεν δεχόμαστε να μετατρέπεται η υγεία μας σε ακριβό εμπόρευμα. Είναι ανεπίτρεπτο να εξαντλείται με αυτό τον τρόπο το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις εξοντωτικές εφημερίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα, η Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και το Υπουργείο Υγείας να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά στη Μαιευτική κλινική! Καμία γυναίκα να μην κινδυνέψει λόγω των ελλείψεων προσωπικού! Δημόσια και Δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλο το λαό!

Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

-Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων μόνιμων ιατρών γυναικολόγων, μαιών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη Μαιευτική Κλινική.

-Πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό του «Σκυλίτσειου» για την κάλυψη όλου του φάσματος του προγεννητικού ελέγχου και της γυναικολογικής φροντίδας.

-Συντήρηση του κτηρίου της Μαιευτικής Κλινικής, να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες.

-Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, που να καλύπτει τις ανάγκες μας με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης.

Η μητρότητα είναι κοινωνικό δικαίωμα και το κράτος έχει την υποχρέωση να το εξασφαλίζει δωρεάν για όλες τις γυναίκες. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.

Περισσότερα Νέα

“Γαλάζια Σημαία” σε 15 παραλίες της Χίου και φέτος

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη...

Από την Δευτέρα ξεκινούν οι διαμορφώσεις παραλιών από τον Δήμο (vid)

Από  την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμορφώσεις των παραλιών σε όλο το νησί από...

Ανοιξιάτικα παραμύθια στην «Ξερή Φτελιά»

Ο Χώρος Πολιτισμού «Ξερή Φτελιά» (Ψυχάρη 18, Χίος) ολοκληρώνει τον ανοιξιάτικο κύκλο των αφηγηματικών συναντήσεών...