Social

Γ.Μαλαφής: Διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρείες για να κλείσει νωρίτερα το αεροδρόμιο (vid)

Νωρίτερα το κλείσιμο γιατί τα έργα είναι "μπροστά" περίπου 20 μέρες σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Σε διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρεία είναι η ΥΠΑ και το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του αεροδρομίου της Χίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Γ.Μαλαφή το ενδεχόμενο το αεροδρόμιο να κλείσει μέσα στο Νοέμβριο είναι ορατό με δεδομένο ότι οι εργασίες που ήταν προγραμματισμένες στην παρούσα φάση έχουν ολοκληρωθεί οπότε η ανάδοχος μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση, στην οποία προβλέπεται να γίνει η «σύνδεση» του παλιού και του νέου διαδρόμου οπότε και απαιτείται το καθολικό κλείσιμο του αεροδρομίου.

Όπως είπε ο κ.Μαλαφής αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα με τη δημοτική αρχή να είναι σε ετοιμότητα για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου. Πάντως ο Δήμαρχος τόνισε ότι στόχος είναι το αεροδρόμιο  να λειτουργεί από το Πάσχα ώστε να μην υπάρξουν και προβλήματα προγραμματισμού της θερινής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κατατεθούν αιτήματα προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για επιπλέον δρομολόγια, ίσως και ημερήσια, την περίοδο που δεν θα λειτουργεί το αεροδρόμιο ενώ οι διακομιδές θα γίνονται με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Περισσότερα Νέα

«Ετοιμάζεται» από τον Δήμο η δρομολογιακή σύνδεση των χωριών της Βορειανατολικής Χίου (vid)

Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσουν τα  δημοτικά δρομολόγια σύνδεσης των χωριών της Βορειοανατολικής Χίου με...

«Πρεμιέρα» για τα δρομολόγια στα χωριά της Νότιας Χίου

Ξεκίνησαν το πρωι της Τετάρτης τα δρομολόγια της υπεραστικής σύνδεσης των χωριών της Χίου με...

Ν. Μηταράκης: Το Πάσχα και το καλοκαίρι το αεροδρόμιο θα λειτουργεί, είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος

Σε ανάρτηση για το ζήτημα του αεροδρομίου προχώρησε ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης,...