Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
22 C
Chios

Social

Διαθέτω χρόνο, γνώση και διάθεση για να προσφέρω στον τόπο μου

Συνέντευξη του Χάρη Μπουρνιά, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό Κάρμαντζη στην «Πατρίδα»

Ο αντιπλοίαρχος ε.α. Χάρης Μπουρνιάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας», παραχώρησε συνέντευξη στην «Πατρίδα» εξηγώντας τους λόγους της υποψηφιότητάς του.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μπουρνιάς ανέφερε πως μετά από 25 χρόνια στο λιμενικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση έχει τις γνώσεις και τη διάθεση, όντας γέννημα – θρέμμα Χιώτης, να φανεί χρήσιμος στην αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, στάθηκε στην περίοδο 4 ετών κατά την οποία υπήρξε κεντρικός λιμενάρχης Χίου όταν «με τον Στ.Κάρμαντζη πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κατά το 2008-2010 πετύχαμε την έλευση κρουαζιερόπλοιων Azamara στη Χίο, με αποτέλεσμα να μπει το νησί στον τουριστικό χάρτη.

Είχα τη χαρά να υπογράψω ως λιμενάρχης την άδεια έναρξης των εργασιών στο λιμάνι Μεστών. Βλέπουμε, όμως πως δεν υπάρχει πλάνο και στόχευση στο τί να το κάνουμε. Το λιμάνι μεστών πρέπει αν αποκτήσει χρήστες γι αυτό και η ευρωπαϊκή επιτροπή εγκάλεσε τους αρμοδίους για τον ρόλο του. Πρέπει να αξιοποιηθεί και στην ακτοπλοΐα και στην κρουαζιέρα. Συγκεκριμένα, είναι αναγκαίες οι διοικητικές διαδικασίες για να γίνει λιμένας εισόδου Σένγκεν, για κρουαζιερόπλοια από τρίτες χώρες.»

Για το λιμάνι της Χίου υπογράμμισε πως πρέπει να είναι ενιαία και όχι όπως χωρίστηκε η λιμενολεκάνη στα δυο. Παράλληλα, χαρακτήρισε άθλιες τις συνθήκες εισόδου για τους επισκέπτες ενώ επεσήμανε την επιθυμία για δημιουργία λιμενικών εγκαστάσεων στα ανατολικά του «Χανδρής».

Όσον αφορά το αεροδρόμιο, το χαρακτήρισε νούμερο ένα υποδομή και ξεκαθάρισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί στην επόμενη θητεία έτσι ώστε να προσεκλυθούν ευκολότερα οι tour operators προκειμένου να εισέρχονται μεγαλύτερα αεροπλάνα σε αυτά.

Τέλος, ζήτησε από τους δημότες της Χίου να μην επιλέξουν την αποχή και να προτιμήσουν την σύμπραξη δημιουργίας και το ψηδέλτιό της ενώ για τον ίδιο επεσήμανε πως «έχω τον χρόνο και τη διάθεση να προσφέρω τον τόπο μου».

Περισσότερα Νέα

Πρώτα ήρωες μετά άνεργοι οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου (vid)

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Χαλαρώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην ακτοπλοΐα

Σε αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα επιβατηγά πλοία προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη χορήγηση επιταγών βιβλίων

Ξεκινά νωρίτερα φέτος η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2020....