Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Chios Kythira Pass»
Μέχρι την Δευτέρα οι αιτήσεις, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι έχουν μόνιμη κατοικία στη Χίο
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Chios Kythira Pass 2026» μέσω του vouchers.gov.gr και οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία από σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 μέχρι και τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της Χίου, που επλήγη από τις πυρκαγιές του Ιουνίου και Αυγούστου 2025, καθώς και των Κυθήρων, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2025.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής και αποσκοπεί στην ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, καθώς και στην οικονομική και κοινωνική στήριξη των τοπικών κοινωνιών της Χίου και των Κυθήρων, αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματική εφαρμογή του.
Το Πρόγραμμα αφορά σε δύο προορισμούς: α) Δήμος Χίου και β) Δήμος Κυθήρων, καθώς και σε δύο ημερολογιακές φάσεις: α) Φάση 1 – Μάιος-Ιούνιος 2026 και β) Φάση 2 – Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2026. Υλοποιείται μέσω άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνολικά 6.600 δικαιούχοι έως και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες περιοχές.
Ειδικότερα, πρόκειται να εκδοθούν:
-
000 κάρτεςτων 300 ευρώ για τον Δήμο Χίου (Φάση 1: 1.500, Φάση 2: 1.500) και
-
600 κάρτεςτων 250 ευρώ για τον Δήμο Κυθήρων (Φάση 1: 1.800, Φάση 2: 1.800)


