Ακόμα ένα «αποκλεισμένο» πεζοδρόμιο στην Βενιζέλου (vid)
Υποχρέωση των ιδιοκτήτων οι εργασίες αποκατάστασης για να αρθεί η επικινδυνότητα και να φύγουν τα σύρματα απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
«Την πεπατημένη» με τον αποκλεισμό του χώρου με σύρμα ακολούθησε ο Δήμος της Χίου και στην περίπτωση του ακινήτου στην οδό Βενιζέλου 57 που χρήζει επισκευής. Έτσι η Τεχνική υπηρεσία τοποθέτησε σύρμα και την γνωστή πινακίδα περι επικίνδυνου κτηρίου αποκλείοντας ουσιαστικά το πεζοδρόμιο.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δ.Πατελίδας, ερωτώμενος για τη συγκεκριμένη τακτική ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η νομοθεσία και επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες των κτηρίων είναι υπεύθυνοι για τις επισκευές ώστε να αίρεται η επικινδυνότητα.
Μάλιστα σημείωσε ότι η διαδικασία που ακολουθείται με ταυτόχρονη γνωστοποίηση και στην εισαγγελία έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες να συμμορφώνονται άμεσα και να ξεκινούν επισκευές όπως θα γίνει και στην προκειμένη περίπτωση.
Αναφορικά με τη «στοά» που έχει στηθεί εδώ και χρόνια και πάλι στη Βενιζέλου, ο κ. Πατελίδας ανέφερε ότι και το συγκεκριμένο κτήριο, που είναι διατηρητέο, έχουν ξεκινήσει μελέτες.



