Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών και πρώην Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Νίκος Νύκτας.

Ο Νίκος Νύκτας σημειώνει πως υπό την παρούσα μορφή, ανεξαρτήτως του ποιος είναι Δήμαρχος, ο ενιαίος Δήμος Χίου δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς δεν γίνεται κεντρικά να λαμβάνονται οι αποφάσεις για όλα τα ζητήματα της Χίου με τις απομακρυσμένες περιοχές συχνά να μην ακούγονται.

Ο κ.Νύκτας τόνισε ότι θα πρέπει η Χίος να λειτουργήσει όπως η Λέσβος και η Σάμος όπου οι Δήμοι διχοτομήθηκαν με τον ίδιο να αναφέρει πως ένα ιδεατό σενάριο θα ήταν να γίνουν 3 Δήμοι στο νησί μας, Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Χίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Νύκτας είπε πως εφόσον συμφωνούν οι πολίτες της Χίου και υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να τεθεί επί τάπητος το θέμα και με μια ισχυρή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει αυτό το σχέδιο το οποίο, όπως ανέφερε, μόνο καλό θα κάνει καθώς οι διαφορετικοί Δήμοι θα μπορούν να λειτουργούν τόσο συμπληρωματικά όσο και με την καλή έννοια ανταγωνιστικά.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...