Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2025
18.6 C
Chios

Social

«Λίγα τα χρήματα για τη Μόστρα αλλά δεν έχουμε παραπάνω» (vid)

Το θέμα της επιχορήγησης της Μόστρας από τον Δήμο Χίου με το μικρό ποσό των 3.000 ευρώ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών», Παντελής Μουχλής, κάνοντας λόγο για ποσό «μικρής ελεημοσύνης» για ένα έθιμο βιτρίνα της Χίου και ένα από τα πιο διάσημα καρναβαλικά έθιμα πανελλαδικά.

Δεν έχουμε περισσότερα χρήματα, δεν είχε γίνει προγραμματισμός από πέρσι

Παρουσία της Προέδρου του ΜΕΟΘ, Ερμίνας Τάμαρη, ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, επανέλαβε ότι ο Δήμος Χίου δεν έχει χρήματα για να επιχορηγήσει με μεγαλύτερο ποσό την Μόστρα όπως και καμία άλλη διοργάνωση κι αυτό διότι, όπως ανέφερε, τον περασμένο χρόνο δεν είχε γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.

«Τον Αύγουστο θα κάνουμε επαναξιολόγηση και θα δούμε πώς θα ενισχύσουμε τις επαναλαμβανόμενες και μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα και δεν θα διακινδυνεύσω καμία πολιτιστική δράση».

Ανέβηκαν οι τόνοι για τα χρήματα

Τον λόγο εν συνεχεία έλαβε ο πρώην Δήμαρχος Χίου και επικεφαλής της «Σύμπραξης Δημιουργίας για τη νέα Χίο», Σταμάτης Κάρμαντζης, που ανέφερε ότι «επί θητείας μας 4 χρόνια ενισχύσαμε γενναία τη Μόστρα» ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να δώσει χρήματα στη Μόστρα έστω από τις δημόσιες σχέσεις.

Η τοποθέτηση του κ.Κάρμαντζη έφερε την έντονη αντίδραση από την πλευρά του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Παντελή Καμπούρη όπως και από τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή, που κατηγόρησαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για έλλειψη χρημάτων ώστε να μπορεί να τα αξιοποιήσει η νυν δημοτική αρχή.

Περισσότερα Νέα

Παραλίγο να τους έρθει το…ερείπιο στο κεφάλι

«Άγιο είχαν» οι διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Ροϊδου και Βενιζέλου  το μεσημέρι της...

«Μπαλάκι» ο φάκελος για το λεωφορείο της Αμανής ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια (vid)

Το «πράσινο φως» για τη δημοτική συγκοινωνία στην Αμανή, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ.Κυρανάκης, ...

Ενημέρωση για τη δημιουργία γεωπάρκου στη Χίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (vid)

Ενημέρωση για το θέμα της ίδρυσης γεωπάρκου στη Χίο έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο ο αρμόδιος...