Κοινό κάλεσμα των αντιπολιτεύσεων του Δ.Σ. στη συγκέντρωση κατά της εξόρυξης αντιμονίου
Κοινό κάλεσμα στην συγκέντρωση της 19ης Φεβρουαρίου στην Πλατεία Βουνακίου ενάντια στις εξορύξεις αντιμονίου στη βόρεια Χίο απευθύνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
Αναλυτικά το κοινό κάλεσμα:
Το θέμα της σχεδιαζόμενης εξόρυξης αντιμονίου απασχολεί έντονα το σύνολο της χιακής κοινωνίας το τελευταίο εξάμηνο.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την εκμίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας και την εκμετάλλευση μεταλλευτικών ορυκτών του Ελληνικού Δημοσίου σε τμήμα εκτάσεως 9,02 km2 του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Νήσου Χίου, παρά τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και την αρνητική θέση μια σειρά φορέων της, έχοντας την απόλυτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή και των δημοτικών της συμβούλων.
Ακόμη και στην περίφημη «διαβούλευση» που έγινε και διαφημίστηκε ως «πρωτοφανής» από την δημοτική αρχή Μαλαφή ,με τις μεθοδεύσεις της , το δημοτικό συμβούλιο δεν εξέφρασε καν τη γνώμη του επιτρέποντας στο επισπεύδον Υπουργείο και στην κυβέρνηση, την ανενόχλητη εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας.
Ωστόσο, η ευδοκίμηση της προκήρυξης έρευνας και εκμετάλλευσης του μεταλλείου θα προκαλέσει μία νέα κατάσταση στο νησί ,με δυσμενείς και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον, με ασύμβατες δραστηριότητες με το χωροταξικό της Αμανής, χωρίς κανένα όφελος για την τοπική και την εθνική οικονομία.


