Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό / μεταναστευτικό ο Κ.Μουτζούρης

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης είχε στην Χίο την Δευτέρα 09.03.2020 διαδοχικές συναντήσεις εργασίας.  Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη και συζήτησαν επί της ακολουθητέας στρατηγικής στην μεταναστευτική κρίση, από την οποία δοκιμάζονται οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου.

Την Τρίτη 10.03.2020 συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Περιφερειαρχών Ελλάδας και εξέθεσε τις θέσεις της Π.Β.Α. παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Την Τετάρτη 11.03.2020  συμμετείχε με τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό  κ. Μητσοτάκη,  με συμμετοχή πολλών Υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Μοναδικό θέμα συζητήσεως ήταν τα μέτρα για την πανδημία του Κορωνοϊού. Εν συνεχεία έγινε δεκτός κατ΄ιδίαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Συζητήθηκε η μεταναστευτική κρίση στις νήσους του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις σταθερές θέσεις της Π.Β.Α.

Την Πέμπτη 12.03.2020 ενημέρωσε επί των εξελίξεων στην μεταναστευτική κρίση σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό του Κόμματος “Ελληνική Λύση” κ. Κ. Βελόπουλο. Σε επόμενη φάση θα ενημερωθεί η Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και ο Πρόεδρός του κόμματος  “Μέρα 25” κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανάγο Κουφέλο συνάντηση για υπηρεσιακά θέματα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Περισσότερα Νέα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραπέμπεται το θέμα για το δρόμο του Χαλκειούς (vid)

Στο Χαλκειός βρέθηκε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρης συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου...

«Λίφτινγκ» στο Δημοτικό Κήπο (vid)

Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του Δημοτικού Κήπου της Χίου. https://www.youtube.com/watch?v=ol7Ivb9vtDU&feature=youtu.be Ο αντιδήμαρχος για...

«Αντιφατικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τις δομές στα νησιά» (vid)

Αντιφατικές βλέπει τις δηλώσεις της κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης σχετικά με τη...