Αγαπάτε την φωτογραφία;
Αγαπάτε και την διαρκή διαδικασία μάθησης;
Θα θέλατε να ενταχθείτε σε μια παρέα με κοινά ενδιαφέροντα γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας;
Αν απαντήσατε ναι σε όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να γνωρίσετε την Φωτογραφική Λέσχη Χίου! Είστε έτοιμοι να συμμετέχετε στις εισηγήσεις, τα projects και τις παρουσιάσεις που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη στις 19.00, Καλοπλύτου 44, στο Αντίβαρο.
Για 16η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν οι πόρτες της Φωτογραφικής λέσχης Χίου ανοίγουν και μας περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία για ένα ακόμη ταξίδι στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας!
Κάντε την εγγραφή σας και γίνετε μέλη μιας δυναμικής φωτογραφικής λέσχης που αγκάλιασε πάνω από 600 άτομα στην διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας της.
Τηλέφωνα για εγγραφές: 6973274544, 6977450325 και 6977727054
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.00 και θα καλοσωρίσει και την πρώτη παρουσίαση της χρονιάς 2025-2026!
Στις 20:00, ο Δημήτρης Κοιλαλούς θα παρουσιάσει το νέο -δίγλωσσο- φωτογραφικό-του βιβλίο με τίτλο ATHENS 42 days, και θα συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο γεννήθηκε αυτή η δουλειά στις 42 ημέρες του lockdown, πώς οργανώθηκε και αναδιαμορφώθηκε το φωτογραφικό υλικό, και πώς σχεδιάστηκε τελικά το βιβλίο. Η έκδοση, που κυκλοφόρησε από τον οίκο Kehrer Verlag το 2025, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία του από τα Analogue Sparks και με το αντίστοιχο Ασημένιο Βραβείο στο Paris Photo Prize.
Στην έκδοση αυτή, με αφορμή την καραντίνα του 2020, ο φωτογράφος Δημήτρης Κοιλαλούς καταγράφει μια πόλη γνώριμη αλλά σχεδόν αγνώριστη∙ κρυφή, μελαγχολική, ένα «Αθηναϊκό όνειρο», όπως τη χαρακτηρίζει στο συνοδευτικό κείμενο του βιβλίου ο συγγραφέας και καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σταύρος Αλιφραγκής. Σε αντιπαραβολή με το ασπρόμαυρο κέλυφος της πόλης, παραθέτει πορτραίτα μοναχικών και απομονωμένων Αθηναίων (μίας ζωή σε επιβεβλήμενη απομόνωση)· τα μουδιασμένα αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης.