Social

Γ.Μαλαφής: «Δεν μπορεί να μιλάει για ωριμότητες ο κ.Κάρμαντζης, δεν θέλουμε έργα – περιστερώνες» (vid)

Τις επόμενες μέρες η έγκριση των όρων δημοπράτησης για το ΡΕΞ και ακολουθεί διεθνής διαγωνισμός

Στην αντεπίθεση περνάει ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, σχετικά με το έργο του ΡΕΞ.

Ο συνδυασμός Κάρμαντζη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο, Γιάννη Μαλαφή, για ανεξήγητη στασιμότητα και καθυστέρηση στη δημοπράτηση του Κινηματοθεάτρου «ΡΕΞ» κι ενώ το έργο είναι πλήρως ώριμο, με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Απαντώντας στη συγκεκριμένη ανακοίνωση του συνδυασμού Κάρμαντζη, ο Γιάννης Μαλαφής ανέφερε ότι «δεν μπορεί να μιλάει για ωριμότητες ο πρώην Δήμαρχος» και κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή Κάρμαντζη για έργα – περιστερώνες.

«Ο κ.Κάρμαντζης πίεζε πολιτικά και δημοπρατούσε έργα χωρίς να έχουν την ωριμότητα που απαιτείτο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να δημοπρατούμε έργα αλλά να μην γίνονται έργα – περιστερώνες», ανέφερε.

Σχετικά με το ΡΕΞ, ο κ.Μαλαφής σημείωσε πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο πολιτισμού με δύσκολες μελέτες και όρους δημοπράτησης.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τη διαχειριστική αρχή, θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες οι όροι δημοπράτησης και θα γίνει διεθνής διαγωνισμός, το έργο έχει μεγάλες απαιτήσεις και ό,τι γίνεται, γίνεται προσεκτικά», πρόσθεσε.

Περισσότερα Νέα

Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Βροντάδου (pics & vid)

Με λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκο...

Φίλοι του Χιώτικου Χωριού: Έκθεση υφαντικής και δαντέλας για πρώτη φορά στο σπίτι τους (pics)

Τα εγκαίνια της έκθεσης υφαντικής και δαντέλας των Φίλων του Χιώτικου Χωριού έγιναν το απόγευμα...

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ στο Κτήμα Ρίζικο (vid)

Με την εκδήλωση  «1996-2026: 30 χρόνια ΠΣΑμεΑ – 30 χρόνια δράσης και προσφοράς» την Τετάρτη...