Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2025
18.9 C
Chios

Social

Εργατικές κατοικίες Βαρβασίου: Επιστροφή στην πρόταση του 2001 (vid)

Αποζημιώσεις στους κατοίκους και επιδότηση ενοικίου για 3 χρόνια η λύση που προκρίνεται αφου ενεργοποιηθεί νόμος του 2001.

Η λύση που είχε προταθεί και το 2001 θεωρείται πλέον η πιο εφικτή και επικρατέστερη για τις εργατικές κατοικίες του Βαρβασίου, μετά και τη χθεσινή συνάντηση με την ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ) στην Αθήνα.

Στη συνάντηση με τον διοικητή κ.Πρωτοψάλη  συμμετείχαν οι δυο βουλευτές του νησιού και αντιπροσωπεία κατοίκων θέτοντας όλα τα δεδομένα και συμφωνώντας να ενεργοποιηθεί ο νόμος 2956 του 2001, που προέβλεπε διαδικασία αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες με την ΔΥΠΑ να προτείνει  οι αποζημιώσεις να προκύψουν ανάλογα με το ύψος των αντικειμενικών αξιών ενώ θα δοθεί στους ιδιοκτήτες και επιδότηση ενοικίου για 3 χρόνια.

 Ικανοποιημένοι σε πρώτη ανάγνωση δηλώνουν οι ιδιοκτήτες με τον Μ.Τσακό να επισημαίνει ότι αναμένουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και τις αποφάσεις που θα καθορίζουν το ύψος των αποζημιώσεων.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αναμένεται την Κυριακή να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα και να αποφασίσουν περαιτέρω ενέργειες. Να σημειωθεί ότι το θέμα θα τεθεί και στην αυριανή σύσκεψη βουλευτών, Δημάρχων και Αντιπεριφερειάρχη.

 

Περισσότερα Νέα

Παραλίγο να τους έρθει το…ερείπιο στο κεφάλι

«Άγιο είχαν» οι διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Ροϊδου και Βενιζέλου  το μεσημέρι της...

«Μπαλάκι» ο φάκελος για το λεωφορείο της Αμανής ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια (vid)

Το «πράσινο φως» για τη δημοτική συγκοινωνία στην Αμανή, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ.Κυρανάκης, ...

Ενημέρωση για τη δημιουργία γεωπάρκου στη Χίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (vid)

Ενημέρωση για το θέμα της ίδρυσης γεωπάρκου στη Χίο έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο ο αρμόδιος...