Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2025
29.1 C
Chios

Social

Αντιδρούν δάσκαλοι, γονείς και μαθητές στη μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό (vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, διαμαρτυρόμενοι για τη μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε Πειραματικό.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών ανέβηκε στο γραφείο του Διευθυντή της Α’Βάθμιας, Γιάννη Ρε, ο οποίος όμως δεν ήταν στο γραφείο του.

«Αντί να βάζει ταμπέλες στα σχολεία ας ασχοληθεί με τα προβλήματα ασφαλείας, τους σοβάδες που πέφτουν και τα πλημμυρισμένα σχολεία», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Αγγελίνα Σκουφάλου.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, Σοφία Βαρλά, έκανε λόγο για μια αιφνιδιαστική απόφαση του Διευθυντή της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης να προτείνει το Σχολείο ως Πειραματικό ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων απάντησε άμεσα αρνητικά στην πρόταση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν αν προχωρήσει η μετατροπή του Σχολείου σε Πειραματικό καθώς σε αυτή την περίπτωση η επιλογή των παιδιών δεν θα γίνεται με χωροταξικά όρια αλλά με δημόσια κλήρωση.

Στο σημείο βρέθηκε και η υποψήφια Βουλευτής ΚΚΕ, Αγλαΐα Κυρίτση, που ξεκαθάρισε ότι η αντίδραση στη δημιουργία σχολείων για λίγους πρέπει να είναι δυναμική.

Περισσότερα Νέα

Δωρεάν συμβουλευτική για ΑμεΑ

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΠΣΑμεΑ συνεχίζεται! «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ασφαλές υποστηρικτικό περιβάλλον στο...

«Περιπατείν» από το Κοντάρι, στη Λευκωνιά και στο Φραγκοβούνι

Ο Σύλλογος «Περιπατείν» διοργανώνει περίπατο από το Κοντάρι, στη Λευκωνιά και στο Φραγκοβούνι την Κυριακή...

Μηταράκης: Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης η τηλεδιάσκεψη για το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Σε ανάρτηση αναφορικά με τη σύσκεψη για το μεταφορικό έργο του νησιού μετά τη διάλυση...