Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2025
23.9 C
Chios

Social

«Αν δεν απαντήσει μέχρι τον Ιανουάριο το Υπουργείο, η Περιφέρεια θα αποχωρήσει από το Κόρης Γεφύρι» (vid)

-Τελεσίγραφο της Περιφέρειας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -Που «κολλάει» η ολοκλήρωση του Φράγματος «Κόρης Γεφύρι»

Σε μια υπογραφή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει «κολλήσει» η ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, με τα απαιτούμενα έγγραφα να έχουν σταλεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Υπουργείο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, αυτό που λείπει είναι η υπογραφή για τις 250.000 ευρώ προκειμένου να «κλείσει» το πώμα του Φράγματος Κόρης Γεφύρι και 150.000 ευρώ για την 3μηνη παρακολούθησή του από ειδικό.

«Κάποιοι φοβούνται στο Υπουργείο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, ο οποίος εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ίσως να οφείλεται σε νέες προϋποθέσεις που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία φραγμάτων στην Ευρώπη, εξέλιξη που θα καταστήσει απαραίτητο τον εγκιβωτισμό του ποταμού Παρθένη, ύψους 3,2 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Παντελής Βρουλής ανέφερε ότι η Περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη και πρόκειται να αποχωρήσει από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση του Υπουργείου, με την Περιφέρεια να δίνει διορία ως τον Ιανουάριο στο Υπουργείο, όταν και υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλιστούν τόσο τα χρήματα για το «κλείσιμο» του Φράγματος όσο και για τον εγκιβωτισμό του Αρμένη.

Περισσότερα Νέα

Παραλίγο να τους έρθει το…ερείπιο στο κεφάλι

«Άγιο είχαν» οι διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Ροϊδου και Βενιζέλου  το μεσημέρι της...

«Μπαλάκι» ο φάκελος για το λεωφορείο της Αμανής ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια (vid)

Το «πράσινο φως» για τη δημοτική συγκοινωνία στην Αμανή, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ.Κυρανάκης, ...

Ενημέρωση για τη δημιουργία γεωπάρκου στη Χίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (vid)

Ενημέρωση για το θέμα της ίδρυσης γεωπάρκου στη Χίο έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο ο αρμόδιος...