Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2025
23.9 C
Chios

Social

Επιστρέφουν στην παραγωγή μαστίχας οι συνταξιούχοι (vid)

Ισχυρά κίνητρα για να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στα χωράφια και  στην καλλιέργεια της μαστίχας οι συνταξιούχοι παραγωγοί δίνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Βορίδη, ικανοποιώντας ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα δίνεται η δυνατότητα και στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ Γ.Τούμπο  η συγκεκριμένη η πράξη επιλύει μια σειρά από προβλήματα που είχε η Ένωση, μιας και ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών που είχαν βγει στη σύνταξη απέφευγαν να καλλιεργούν ή να δηλώσουν την παραγωγή  τους στην Ένωση. Έτσι με την εφαρμογή της πράξης αυτής η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών εκτιμά ότι θα αυξηθεί από τη μια ο αριθμός των παραγωγών που θα επιστρέψουν στην καλλιέργεια και από την άλλη η παραγωγή μαστίχας.

Περισσότερα Νέα

Παραλίγο να τους έρθει το…ερείπιο στο κεφάλι

«Άγιο είχαν» οι διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Ροϊδου και Βενιζέλου  το μεσημέρι της...

«Μπαλάκι» ο φάκελος για το λεωφορείο της Αμανής ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια (vid)

Το «πράσινο φως» για τη δημοτική συγκοινωνία στην Αμανή, άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ.Κυρανάκης, ...

Ενημέρωση για τη δημιουργία γεωπάρκου στη Χίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (vid)

Ενημέρωση για το θέμα της ίδρυσης γεωπάρκου στη Χίο έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο ο αρμόδιος...