Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Ζοφερή πραγματικότητα για Δημοτικό Στάδιο και Κλειστά Γυμναστήρια

Με επιστολές τους προς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Χίου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου και ΕΠΣ Χίου όπως και οι Τομεακές Ενώσεις Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης σκιαγραφούν με μελανά χρώματα τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό στάδιο Χίου και τα κλειστά γυμναστήρια Χίου.

Συγκεκριμένα, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου  και ΕΠΣ Χίου αναφέρουν τα εξής όσον αφορά τα προβλήματα με τους πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Χίου:

Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε ότι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο δημοτικό στάδιο Χίου, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη όσον αφορά την συνολική εικόνα αλλά και τα επιμέρους λειτουργικά στοιχεία τόσο του αγωνιστικού χώρου όσο και των βοηθητικών χώρων. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι πρόκειται για μεταπολεμική εγκατάσταση, γερασμένη, στην οποία έγιναν ελάχιστες ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πορεία του χρόνου, προκειμένου να αναβαθμιστεί λειτουργικά και αγωνιστικά.

Οι ουσιαστικότερες, ήταν, η ανακατασκευή του 199, όπου τοποθετήθηκε ελαστικός τάπητας για το στίβο, ηλεκτροφωτισμός με πυλώνες και μετέπειτα οι συνθετικοί τάπητες ποδοσφαίρου. Στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ήρθαν να προστεθούν τα τελευταία χρόνια, πέρα από τον ανεπαρκή φωτισμό του αγωνιστικού χώρου και τα λειτουργικά προβλήματα των πυλώνων. Ασυντήρητοι και οξειδωμένοι πυλώνες, που δεν γνωρίζει κανείς το επίπεδο στατικής ασφάλειας σε σχέση με τους ασκούμενους και πως θα αντιδράσουν κάτω από έντονα καιρικά φαινόμενα, με φώτα που πότε λειτουργούν και πότε όχι, και τώρα πια μονίμως ο χώρος βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι.

Αυτή η τριτοκοσμική εικόνα, του μοναδικού σταδίου με ελαστικό τάπητα και στοιχειώδεις προδιαγραφές, είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και απογοητευτικέ για αθλητές, ασκούμενους δημότες, σωματεία και γονείς. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτή η κατάσταση μας έχει φέρει σε δυσχερή θέση και από δω και στο εξής μόνο ζημιά πλέον προκαλεί σε όλους μας.

Οι αθλητικές ενώσεις, ως δευτεροβάθμια όργανα διοίκησης του αθλητισμού, έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες που καθορίζονται από την Αθλητική νομοθεσία και τα καταστατικά των Ομοσπονδιών στις οποίες υπάγονται. Επουδενί, δεν έχουν ρόλο ούτε να προτρέπουν τα σωματεία για το τι να πράξουν, σε σχέση με την χρήση χώρων, ούτε τους αναλογεί ευθύνη για θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τους όρους λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών χώρων, που η ευθύνη και η υποχρέωση βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη τους. Στην προκειμένη περίπτωση το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Χίου.

Αντίθετα, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και ωφέλιμο, να μας ενημερώσετε επίσημα, για το επίπεδο των ενεργειών στις οποίες έχετε προβεί κατά το τελευταίο διάστημα και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος στο σύνολό του (στατική επάρκεια πυλώνων και φωτισμός).

Η σοβαρότητα της υφιστάμενης κατάστασης, από την άποψη της έκθεσης σε κίνδυνο των χρηστών της εγκατάστασης, απαιτεί και επιβάλλει, να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από τη διοίκηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα και αποτελεσματικά.

Το υπόμνημα Τ.Ε. ΕΟΚ Χίου Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ. Χίου για ελλείψεις, ομαλή λειτουργία και συντήρηση κλειστών γυμναστηρίων:

Μετά λύπης σας παραθέτουμε το παρακάτω υπόμνημα, για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στα τρία κλειστά γυμναστήρια. Όλα αυτά στην προσπάθεια μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού, την προβολή του νησιού μας μέσω των αγώνων Εθνικών κατηγοριών καθώς και διαφόρων πανελληνίων και παναιγιακών πρωταθλημάτων που φιλοξενούμε κατά διαστήματα.

-Η σχεδόν ανύπαρκτη φύλαξη, επιτήρηση των χώρων, των περιουσιακών στοιχείων καθώς και των οργάνων τέλεσης αγώνων στα κλειστά γυμναστήρια.

-Η ελλιπής έως ανύπαρκτη καθαριότητα των γηπέδων.

-Η κατάσταση των αποδυτηρίων, έλλειψη ζεστού νερού. Δεδομένου ότι φιλοξενούμε ομάδες και διαιτητές εθνικών κατηγοριών, δεν μας τιμά η παραπάνω κατάσταση, όπως ούτε και ο ανύπαρκτος κλιματισμός, τη στιγμή που με σωστή συντήρης, τα μηχανήματα θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία και αγώνες – προπονήσεις να μη γίνονται σε θερμοκρασίες ψύχους.

-Ένα τελευταίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο φωτισμός των γηπέδων. Τα μισά φώτα δε λειτουργούν, θέλουν συντήρηση. Προτείνουμε την αντικατάστασή τους με led φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερα Νέα

Τρύπες: Το ορεινό χωριό στα βορειοδυτικά που είναι χτισμένο στο σχήμα της Χίου! (vid)

Το ορεινό χωριό Τρύπες βρίσκεται στη βορειοδυτική Χίο σε απόσταση 53 χλμ από την πόλη....

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Όλοι μαζί για το σχέδιο καταστροφής των νησιών»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Αποκαλύφθηκε πλέον ξεκάθαρα ο καταστροφικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα νησιά...

«7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα...