Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
16 C
Chios

Social

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση συνολικά 6 ημερών των προθεσμιών για τη διαβίβαση αξιογράφων στο τραπεζικό σύστημα

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει παράταση στις έξι συνολικά ημέρες των προθεσμιών για τη διαβίβαση των αξιογράφων στο τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων σύμφωνα με το άρθρο δεύτερο της από 30.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄75), διευκρινίζεται ότι:

Για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, και ειδικότερα των εκδοτών, αποδεκτών και κομιστών αξιογράφων (ιδίως μεταχρονολογημένων επιταγών), παρατείνονται κατά τρεις (3) επιπλέον εργάσιμες ημέρες (γίνονται 6 συνολικά), οι προβλεπόμενες στην παρ. 1β της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προθεσμίες των τριών (3) εργασίμων ημερών για τη διαβίβαση των αξιογράφων στο τραπεζικό σύστημα. Λεπτομέρειες για τον τρόπο διαβίβασης των επιταγών θα παράσχουν τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το δελτίο τύπου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link:

https://www.minfin.gr/documents/20182/9976964/1-4-2020+++%CE%94%CE%A4_%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82_.pdf/c6bd07fb-18b9-4f79-afee-34883f58bb2d

Περισσότερα Νέα

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ούτε αυτοί που παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από τα νησιά

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Οι διαψεύσεις πλέον του (ανύπαρκτου) σχεδίου της ασκούμενης πολιτικής είναι καθημερινές....

Παρέμβαση Μπουγδάνου για Οικοτροφείο και ΦΠΑ Οινουσσών (vid)

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Ναυτιλίας ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, προκειμένου να...

Συνελήφθη με κάνναβη σε μορφή σοκολάτας

Στη σύλληψη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησαν την Τετάρτη αστυνομικοί του Τμήματος...