Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Υπεύθυνες οι αντιπολιτεύσεις αν καθυστερήσει η τοποθέτηση των κοντέινερ στα σχολεία» (vid)

Τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Χίου καθιστά υπεύθυνες ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ.Ξενάκης, σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κοντέινερ στα σεισμόπληκτα σχολεία της Χίου, με την επαναλειτουργία τους.

Όπως λέει στο Λύκειο της Καλιμασιάς υπάρχουν δυο κοντέινερ, κατάλληλα για σχολικές αίθουσες, τα οποία όμως χρήζουν επισκευών και ειδικότερα το ένα από τα δύο που έχει πρόβλημα στο δάπεδο.

Ωστόσο η πρόταση των αντιπολιτεύσεων να μπει 1 ευρώ στον κωδικό των επισκευών αποτρέπει την προκήρυξη του έργου. «Ποιός ξυλουργός θα δεχτεί με 1 ευρώ να φτιάξει το πάτωμα» διερωτάται, καλώντας τις αντιπολιτεύσεις να ασκούν κριτική αλλά να μην βάζουν τέτοιες «τρικλοποδιές» στη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά το πρόβλημα των σεισμόπληκτων σχολείων ο κ. Ξενάκης ανέφερε ότι υπάρχουν τα 5 κοντέινερ, από τα 6 που χρειάζονται για Βαρβάσι και Ερειθιανή, και σήμερα μηχανικός της υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει αυτοψία, για το εάν ο γερανός μπορεί να πλησιάσει το χώρο των σχολείων ώστε να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν τα κοντέινερ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αύριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση των βάσεων για να τοποθετηθούν τα κοντέινερ.

Περισσότερα Νέα

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...

Προετοιμασίες σε Γυμνάσια και Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου...

Πρόσληψη 3 ατόμων στο Λιμενικό Ταμείο μέσω του προγράμματος “55-67 ετών”

Στο  πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων από 55- 67 ετών θα ενταχθεί το...