Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
24 C
Chios

Social

Υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικό Συμβούλιο

Έπειτα από εισήγηση της Χιακής Συμπολιτείας

Υπέρ του ψηφίσματος της Χιακής Συμπολιτείας με το οποίο ζητείται η απόσυρση της ΠΝΠ για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ του ψηφίσματος, με προσθήκες της ΛΑΣ, αποφάνθηκαν όλες οι παρατάξεις εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Δημήτρης Αντωνόγλου, σημείωσε τα εξής:

«Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών έχει διασφαλίσει την υποδειγματική λειτουργία και χρηστή διοίκηση του οργανισμού.

 Ειδικά στο νησί μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.

Ο διορισμός έμμισθου Δ.Σ. στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στον οργανισμό από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της με ψευδείς ισχυρισμούς για το ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκομένων στον οργανισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, υπογράμμισε πως κατά την κρίση του δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ με τον ορισμό του Δ.Σ. του φορέα από την συντεταγμένη πολιτεία και μάλιστα αυτό ίσως διευκολύνει, όπως τόνισε, καθώς η πολιτεία θα αναλαμβάνει ευθέως τις ευθύνες της.

Περισσότερα Νέα

«Μέσα από το περιβάλλον αναδεικνύονται οι ομορφιές του τόπου μας» (vid)

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στέλνει μέσα από την κάμερα της...

Προχωρά η ένταξη νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο (vid)

Να ενταχθεί σε υπάρχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο,...

Πρώτη συζήτηση για προτάσεις στο νέο Leader Αλιείας (vid)

Μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο του νέου Leader Αλιείας πραγματοποιήθηκε το πρωί της...