Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019
18.2 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικό Συμβούλιο

Έπειτα από εισήγηση της Χιακής Συμπολιτείας

Υπέρ του ψηφίσματος της Χιακής Συμπολιτείας με το οποίο ζητείται η απόσυρση της ΠΝΠ για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ του ψηφίσματος, με προσθήκες της ΛΑΣ, αποφάνθηκαν όλες οι παρατάξεις εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Δημήτρης Αντωνόγλου, σημείωσε τα εξής:

«Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών έχει διασφαλίσει την υποδειγματική λειτουργία και χρηστή διοίκηση του οργανισμού.

 Ειδικά στο νησί μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.

Ο διορισμός έμμισθου Δ.Σ. στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στον οργανισμό από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της με ψευδείς ισχυρισμούς για το ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκομένων στον οργανισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, υπογράμμισε πως κατά την κρίση του δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ με τον ορισμό του Δ.Σ. του φορέα από την συντεταγμένη πολιτεία και μάλιστα αυτό ίσως διευκολύνει, όπως τόνισε, καθώς η πολιτεία θα αναλαμβάνει ευθέως τις ευθύνες της.

Περισσότερα Νέα

Εγκαινιάζονται με Ιμπαγάσα τα γραφεία της σχολής του Ολυμπιακού στη Χίο

Τα εγκαίνια των γραφείων της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Χίο σε συνεργασία με το...

Μεγαλομανία, καθωσπρεπισμός των δήθεν αρίστων, ρατσισμός και πολλή δόση «νόμος και τάξη»

Από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης ,βλέπουμε να χρησιμοποιείται η   κυβερνητική πλειοψηφία και να...

Το διαθέσιμο εισόδημα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους θα δούμε να βελτιώνεται εντός του 2020

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης. Αναφερόμενος...