Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
20 C
Chios

Social

Υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικό Συμβούλιο

Έπειτα από εισήγηση της Χιακής Συμπολιτείας

Υπέρ του ψηφίσματος της Χιακής Συμπολιτείας με το οποίο ζητείται η απόσυρση της ΠΝΠ για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Συγκεκριμένα, υπέρ του ψηφίσματος, με προσθήκες της ΛΑΣ, αποφάνθηκαν όλες οι παρατάξεις εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Δημήτρης Αντωνόγλου, σημείωσε τα εξής:

«Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών έχει διασφαλίσει την υποδειγματική λειτουργία και χρηστή διοίκηση του οργανισμού.

 Ειδικά στο νησί μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.

Ο διορισμός έμμισθου Δ.Σ. στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στον οργανισμό από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της με ψευδείς ισχυρισμούς για το ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκομένων στον οργανισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, υπογράμμισε πως κατά την κρίση του δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ με τον ορισμό του Δ.Σ. του φορέα από την συντεταγμένη πολιτεία και μάλιστα αυτό ίσως διευκολύνει, όπως τόνισε, καθώς η πολιτεία θα αναλαμβάνει ευθέως τις ευθύνες της.

Περισσότερα Νέα

Συλλυπητήρια του Στ.Κάρμαντζη για την απώλεια του Τ.Φούτσου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Χίου, Στ.Κάρμαντζης για την απώλεια του Τ.Φούτσου: Ο Δήμαρχος Χίου κ....

Η ΕΛΜΕ Χίου αποχαιρετά τον Τάσο Φούτσο

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χίου για την απώλεια του Αναστάσιου Φούτσου: Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας...

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και...