Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων στην προκυμαία ο Μ.Βουρνούς

Τη θέση του σχετικά με το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στην προκυμαία εκφράζει ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», Μανώλης Βουρνούς.

Ο Μ.Βουρνούς κρίνει θετικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την πρόταση που κατέθεσαν οι επαγγελματίες εστίας της προκυμαίας για προσωρινή διευθέτηση των χρήσεων της Ζώνης Λιμένα.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Αθηναίων, ο Μανώλης Βουρνούς σημειώνει πως τα προβλήματα που θα προκύψουν μπορούν να λυθούν με έξυπνες σημειακές παρεμβάσεις και κάλεσε το Λιμενικό Ταμείο να λάβει άμεσα αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρόταση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από τους επαγγελματίες εστίασης της προκυμαίας για προσωρινή διευθέτηση των χρήσεων της Ζώνης Λιμένα, δίνοντας περισσότερο χώρο στους πεζούς και στα αραιά τραπέζια και καθίσματα, είναι μια καλή βάση για να εξετασθεί άμεσα από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΧ, να μπορέσει μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει αποφάσεις που θα επιτρέψουν σε όλους τους καταστηματάρχες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και στην κοινωνία της Χίου και τους επισκέπτες της να δουν με “άλλο μάτι” την θερινή περίοδο που έφτασε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας τονίσω, ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού απαιτούν ρηξικέλευθες λύσεις, αλλά και επιτάχυνση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Νομίζω, επίσης, ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις απόψεις θεσμικών οργάνων όπως το Επιμελητήριο Χίου, αλλά και φορέων όπως οι σύλλογοι των επαγγελματιών.

Όπως έκανα με παρέμβασή μου στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις  μου πριν από δύο εβδομάδες, έτσι και τώρα σας προτρέπω να προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα, δοκιμάζοντας λύσεις οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να φαινόταν ανεφάρμοστες. Αν και πιστεύω ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν μπορούν να λυθούν με έξυπνες σημειακές παρεμβάσεις είτε χωρικά, είτε χρονικά, η δοκιμή με προσωρινά μέτρα πάντα επιτρέπει άμεσες διορθωτικές κινήσεις. Το παράδειγμα το δίνει και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας κυκλοφοριακές τροποποιήσεις, με αναστρέψιμο χαρακτήρα.

Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, θα σταθεί από κοινού δίπλα σας σε αυτές τις αποφάσεις.

Προχωρήστε λοιπόν μπροστά, άμεσα, ολοκληρώνοντας το διάλογο με τους φορείς και υιοθετόντας μέτρα.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...