Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
24.9 C
Chios

Social

“Ύγρό Πυρ” με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Υγρό Πύρ 2024»  από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στο Κοντάρι. Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση φωτιάς σε μια εκ των δεξαμενών αερίου της εταιρείας με τραυματισμό εργαζομένου.

Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς με τον διοικητή Σ.Καπελλαρίδη να δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη της  άσκησης από την οποία μπόρεσαν να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα.

«Η περιοχή του Κονταρίου συγκεντρώνει αρκετές βαριές εγκαταστάσεις και είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ασκήσεις» είπε ο κ. Καπελλαρίδης, υπενθυμίζοντας επιπλέον στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίσουν τα χωράφια τους ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Στην άσκηση συμμετείχαν τα τμήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας με τους κ. Ζώα και Κουντουριάδη να δηλώνουν την ικανοποίηση τους από την εξέλιξη της άσκησης αλλα και την  ευχή να μην χρειαστεί στην πράξη να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της εγκαταστάσης Σιμέων Σούτης  ανέφερε ότι το προσωπικό της εταιρείας εκτελεί τέτοιες ασκήσεις κάθε μήνα ενώ διαθέτει σύγχρονα προληπτικά μέτρα πυρόσβεσης, αναφέροντας ότι η εγκατάσταση μετρά 60 χρόνια παρουσίας στο νησί χωρίς προβλήματα.

Περισσότερα Νέα

Ποινικές ευθύνες Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών στα Τέμπη (vid)

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης από το βήμα της Βουλής στις 11 Απριλίου αναφέρθηκε...

Ξεκινά από Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από...

Μαλαφής σε Κάρμαντζη: Τα έργα δεν έχουν ανάγκη πατρότητας

Ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου, Γιάννη Μαλαφή, στις δηλώσεις του Σ.Κάρμαντζη για τον Δημοτικό Κήπο: Πράγματι ο...