Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

«Υγειονομικές βόμβες τα ΚΥΤ και η κυβέρνηση παρακολουθεί ανίσχυρη»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου:

Η Συνεχόμενη και αυξανόμενη έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο γεγονός για την Δημόσια Υγεία. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο και αυτό είναι ορατό στα σχολεία, στα  μέσα μεταφοράς ,στην καθημερινότητα μας γενικότερα.

Από πολύ νωρίς, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν ιδιαίτερα στις δομές των νησιών μας, που φιλοξενούν πρόσφυγες-μετανάστες. Απευχόμασταν, πάντα την ύπαρξη κρουσμάτων στην ΒΙΑΛ, αλλά αυτό αποδείχθηκε αναπόφευκτο και οι λόγοι είναι πολλοί .

Καθημερινά στα φιλόξενα για την κυβέρνηση ΜΜΕ, ο Βουλευτής Χίου και Υπουργός Μετανάστευσης, καυχιέται και συγχρόνως αυτοθαυμάζεται ,χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει κάνει τίποτα για ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών, για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης ,για την αναγκαία ιατρική μεριμνά και φροντίδα, για διενέργεια διαγνωστικών test και τελικά για πλήρη γνώση και αναγκαία λήψη μέτρων.

Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει και δυστυχώς διαπιστώνονται καθημερινά κρούσματα και στην ΒΙΑΛ, με την κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη. Η Κυβέρνηση ,η οποία καθημερινά μιλά για αποφυγή του συγχρωτισμού και μάλιστα επιβάλει κυρώσεις αντί να παίρνει μέτρα πρόληψης, παρακολουθεί ανίσχυρη και ανίκανη να ανταπεξέλθει.

Είχαμε πει, όπως και πολλοί άλλοι ότι οι προσφυγιές δομές με τον υπερσυνωστισμό που έχουν ,αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής ανεπάρκειας, θα εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες ,αν δεν παρθούν μέτρα. Αυτό δεν έγινε και τα αποτελέσματα απτά.

Συγχρόνως απτό αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και της απανθρωπιάς της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ένωσης, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο στον λασπωμένο Καρά Τεπέ, τον οποίο όλο έπαρση διαφήμιζε ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Η Κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε απλό παρατηρητή των γεγονότων, όπως κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα τουρκικά πολεμικά που αλωνίζουν δίπλα μας και σε λίγο θα βρεθούν στις ακτές μας.

Μια κυβέρνηση παραδομένη, ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και βασικά θέματα .Το έχουμε ξαναπεί, μια κυβέρνηση που συντηρείται από την πλειοψηφία των  καλοταϊσμένων ΜΜΕ που παραπλανούν, ψευδολογούν, κρύβουν και έχουν καταστεί εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης.

Είναι επικίνδυνοι!!

Περισσότερα Νέα

Ανέβηκε η θάλασσα στον Καταρράκτη – Έλεγχοι στις ζημιές στη νότια Χίο

Ελέγχους στα χωριά του πρώην Δήμου Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων, όπου φαίνεται να υπάρχει σημαντικότερο πρόβλημα...

Σεισμός – Σμύρνη : Μάχη κάτω από τα συντρίμμια – Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Μάχη στα συντρίμμια δίνουν εκατοντάδες διασώστες και κάτοικοι στη Σμύρνη μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7...

Τραγωδία στη Σάμο: Δυο 17χρονα παιδιά νεκρά από τον σεισμό

Τραγωδία στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού....