Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
32.9 C
Chios

Social

Υδροπλάνα: Δοκιμαστικές πτήσεις το Σαββατοκύριακο και από Σεπτέμβρη Χίος- Ψαρά (vid)

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου πραγματοποιούνται οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων σε Χίο και Ψαρά, όπου υπάρχει αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Π.Λεγάτο, ο χώρος του υδατοδρομίου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού έχει προσδιοριστεί στο κόκκινο φαναράκι ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του και για το λόγο αυτό θα «αντιμετωπιστεί» σαν σκάφος και στη συνέχει θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου επιβίβασης/αποβίβασης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεγάτος το υδροπλάνο θα φτάσει το Σάββατο για δοκιμαστική πτήση και την Κυριακή θα γίνει η πτήση από Χίο προς Ψαρά με επιβάτες ορισμένους προσκεκλημένους της εταιρείας. Με βάση τον προγραμματισμό της εταιρείας οι κανονικές πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη με σύνδεση αρχικά Χίου – Ψαρών ενώ θα ακολουθήσει γραμμή και για Οινούσσες, Μυτιλήνη και Λήμνο.

 

Περισσότερα Νέα

Στο Υπ. Ναυτιλίας ο Κ.Μουτζούρης για τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Βορείου Αιγαίου

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα θα συναντηθούν, την Τετάρτη 24 Ιουλίου...

Προσθήκη της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους στο «Gov.gr Wallet»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου της άδειας...

«Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι» στην Καλλιμασιά

Το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος», σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο...