Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Xρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τη Μονή Μουνδών (vid)

Oλοκληρωμένες οι μελέτες αναζητείται χρηματοδότηση για Αγ. Ιώαννη Αργέντη και Αγ. Γεώργιο Πραστιά

Την δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π.Μπουγδάνου ότι θα διατεθεί πίστωση ύψους 80.000€ για την μελέτη που θα αφορά την αποκατάσταση της Μονής Μουνδών στα Διευχά,  μετέφερε σε δηλώσεις της η Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση.

«Πιστεύω ότι μέσα στο 2022 θα υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. Μπουγδάνου, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία, ώστε να δρομολογηθεί η παρέμβαση για το σημαντικό αυτό μεταβυζαντινό μοναστήρι» είπε η κ. Βάσση.

Η ίδια, με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Α.Μιχαηλίδη στην Υπουργό Λ.Μενδώνη, αναφέρθηκε και στο θέμα του Αγίου Ιωάννη Αργέντη όπως και του Αγ. Γεωργίου στα Πραστιά, δυο εκκλησιών που ουσιαστικά καταρρέουν. Όπως είπε για τον Αγ. Ιωάννη Αργέντη έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες, που έγιναν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με την συνδρομή  ιδιώτη χορηγού και πλέον το έργο είναι ώριμο για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τον Αγ. Γεώργιο η Όλγα Βάσση ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει δώσει το πράσινο φως για χρηματοδότηση.

Σε γενικές γραμμές η προϊσταμένη της Εφορίας τόνισε ότι στόχος είναι να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες μελέτες ώστε με την έναρξη της νέας περιόδου ΕΣΠΑ 2021 -2027 να ενταχθούν και να υλοποιηθούν ανάλογα έργα.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...