Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
13 C
Chios

Social

Ξέσπασε ο Ν.Χαρδαλιάς για τις ουρές στα διόδια: «Στεναχωριέμαι για την ανθρώπινη ανοησία» (vid)

«Με έναν άνθρωπο να έρθεις σε επαφή θα εξαπλωθεί η νόσος», ανέφερε ο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων -Είμαστε όλοι ευάλωτοι στον ιό, υπενθύμισε ο Σ.Τσιόδρας

«Φορτισμένοι» εμφανίστηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Τσιόδρας ανέφερε πως όλοι μας πρέπει να εμπεδώσουμε πως οι απερίσκεπτες συμπεριφορές θα οδηγήσουν σε ταχύτατη διασπορά στις τοπικές κοινωνίες και υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, επαναλαμβάνοντας πως η απειλή είναι υπαρκτή και μεγάλη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως όλοι είμαστε ευάλωτοι καθώς πρόκειται για έναν νέο ιό.

Από την πλευρά του ο κ.Χαρδαλιάς, σε υψηλό τόνο, τόνισε ότι έχουμε δυο εικόνες. «Η μια το κομβόι των στρατιωτικών οχημάτων με τα φέρετρα στην Ιταλία και το κομβόι αυτοκινήτων στα διόδια».

Συνέχισε λέγοντας «κατανοώ την πίεση που έχουμε όλοι μας, ας βγει ο κόσμος να κάνει μια βόλτα το τετράγωνό του, να συζητήσει, να ξεσκάσει. Τι αξία έχει να φύγουμε στις παραλίες, τι αξία έχει να πάμε στα χωριά και τα εξοχικά μας. Δεν υπάρχει λογική. Όταν φεύγεις από το σπίτι σου και πας στο χωριό και το εξοχικό σου, μπορεί να μην νοσείς ή να αισθάνεσαι να μην νοσείς γιατί δεν έχεις συμπτώματα αλλά να έχει τον ιό. Με έναν άνθρωπο να έρθεις σε επαφή θα αφήσεις το στίγμα της νόσου εκεί και αν γίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις σημαίνει την απόλυτη διασπορά. Αυτό είναι μια ανθρώπινη ανοησία».

Τέλος, ο κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πως όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι.

Περισσότερα Νέα

“Αν δεν στηριχτούμε του χρόνου δεν θα έχουμε αμνοερίφια να πουλήσουμε”

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές των αμνοεριφίων με δεδομένη την περιορισμένη κίνηση,  λόγω των έκτακτων...

“Αυστηρότερα μέτρα για τους ασυνεπείς πολίτες”

Την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα τον Απρίλιο υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός...

“Nα πάρουν θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς για τη δημιουργία δομής καραντίνας”

«Να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο, η Περιφέρεια αλλά και οι βουλευτές για το ενδεχόμενο...