Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
14 C
Chios

Social

Ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου

Στις 10 Μαίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή στους 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου με την προθεσμία να ολοκληρώνεται στις 30 Μαίου.  Όπως λέει ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Π.Καμπούρης ο αριθμός και φέτος των παιδιών θα κυμανθεί στα περσινά δεδομένα, όταν και είχαμε γύρω στις 400 εγγραφές .

Βέβαια όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος  ο ακριβής αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν  θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το οποίο το προσεχές διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις. Παράλληλα την επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Βέσσα ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του σταθμού των Καμποχώρων στο Χαλκειός.

Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα γραφεία του νομικού προσώπου στον βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Καλουτά.

Δικαιολογητικά εγγραφής.

Για την εγγραφή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά:

Α) Έντυπη Αίτηση η οποία χορηγείται από τους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Β) Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του νηπίου καθώς και τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί.

Γ) 1) Βεβαίωση υγείας παιδιού ( το έντυπο χορηγείται από τους παιδικούς σταθμούς)

2) φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Δ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου πριν από την κατάθεση τους στην Υπηρεσία.

Ε) Εκκαθαριστικό Φορολογικού Έτους 2018.

 

 

Ειδικά δικαιολογητικά ανά περίπτωση :

 • Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, βεβαίωση Υπηρεσίας.
 • Για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων ΙΚΑ και Βεβαίωση Εργοδότη.
 • Μητέρα που δηλώνει κατά κύριο επάγγελμα αγρότισσα θα πρέπει να είναι άμεσα ασφαλισμένη στον ΟΓΑ.
 • Για τους επιδοτούμενους ανέργους, έγγραφο του ΟΑΕΔ.
 • Για τους άνεργους, φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας και βεβαίωση χρόνου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 • Οι αυτοαπασχολούμενοι/ες θα υποβάλλουν αντίγραφο της δήλωσης ενάρξεως επιτηδεύματος στη ΔΥΟ και Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
 • Μητέρα που δηλώνει απασχολούμενη ευκαιριακά (οικιακοί βοηθοί, κλπ) , η αίτηση, εφόσον δεν συνοδεύεται από ένσημα, δεν θα εξετάζεται.
 • Σε περίπτωση γονέων – κηδεμόνων με παιδί που ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω ή γονέα που ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.
 • Ληξιαρχική πράξη του αποβιώσαντος γονέα, εάν είναι ορφανό (στην περίπτωση που δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).
 • Βεβαίωση από Στρατό, εάν ο γονέας είναι στρατιώτης και Βεβαίωση Φοίτησης από το Πανεπιστήμιο, εάν ο γονέας είναι φοιτητής.
 • Αντίγραφο διαζευκτηρίου – εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης , – αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε νόμιμο αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης καθώς και Δικαστική απόφαση επιμέλειας ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της επιμέλειας, εάν οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει.
 • Για τους πολίτες τρίτων χωρών εκτός των σχετικών δικαιολογητικών, που υποχρεούνται να καταθέσουν, απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών τους στο Σταθμό, είναι και η άδεια παραμονής στη χώρα μας, ή εφόσον έχει λήξει, βεβαίωση που υπέχει θέση άδειας διαμονής. Προσκομίζονται επίσης τα διαβατήρια των γονέων και των παιδιών σε ισχύ καθώς και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε επίσημη μετάφραση.
 • Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του νηπίου καθώς και τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί.

 

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Κάποιοι πορεύονται με αλισβερίσι και πολιτικές σκοπιμότητες»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και πυκνώνουν  εξακριβωμένες πληροφορίες για σωρεία ενεργειών και...

Αντιδράσεις και δεσμεύσεις για το μονοπάτι που έγινε…αυτοκινητόδρομος

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας το μονοπάτι της κυκλικής πεζοπορικής διαδρομής...

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, καταγγέλλει τον Στ.Κάρμαντζη

Τα πυρά της προς τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών...