Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο παράκαμψης του Χαλκειούς (vid)

Στη φάση της υλοποίησης είναι το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να καλεί σε ενημέρωση τους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή όπου έχει σχεδιαστεί ο δρόμος.

Ήδη όπως λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, έχουν γίνει δυο ενημερωτικές συναντήσεις με το τοπικό συμβούλιο του Χαλκειούς ενώ πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατόπιν ραντεβού να προσέρχονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

«Η απαλλοτριωτέα έκταση που βρίσκεται στις Κοινότητες Χαλκειούς και Ζυφιά απεικονίζεται στα εγκεκριμένα κτηματολογικά διαγράμματα και κτηματολογικό πίνακα που έχουν αναρτηθεί από τον Ιανουάριο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγδάνος. Να σημειωθεί ότι το ποσό των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται στα 600.000€, με ένα τμήματα του να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου που φτάνει τα 4.180.000€.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο το οποίο θα ξεκινά από το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων και θα φτάνει μέχρι τον κόμβο του Ζυφιά» ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος, τονίζοντας ότι ο δρόμος αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση από και προς τους οικισμούς της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...