Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ (vid)

Το έργο της αποκατάστασης και της αναστήλωσης της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ, στην περιοχή του Κολεγίου, μετά απο σαράντα κύματα φαίνεται οτι μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο χώρο του εργοταξίου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π.Μπουγδάνος ο οποίος δήλωσε ότι ένα αίτημα της περιοχής και μια χρόνια ασχήμια στην περιοχή αποκαθίσταται βάσει των μελετών που έχουν εγκριθεί και από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 10μηνο ενώ αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο του Κολεγίου ο κ.Μπουγδάνος σημείωσε ότι θα πρέπει να εκπονηθούν σχετικές μελέτες ώστε να αναδειχθούν και να είναι εμφανή και τα αρχαιολογικά ευρήματα της συγκεκριμένης περιοχής.

Από την πλευρά του ο εργολάβος του έργου κ.Τζίκας εξέφρασε την εκτίμησε ότι το εκκλησάκι θα παραδοθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο ενώ η αποκατάσταση θα γίνει με σεβασμό και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην μελέτη της αρχαιολογίας.

Αγιος Ιωσηφ

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...