Δευτέρα, 20 Μάιος 2019
20 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Ξεκινά το μεταφορικό ισοδύναμο στα αεροπορικά εισιτήρια, προς κατάργηση ο ΕΝΦΙΑ σε Οινούσσες, Ψαρά

Σε εφαρμογή μπαίνει τις  επόμενες μέρες το μεταφορικό ισοδύναμο και για τα αεροπορικά εισιτήρια, όπως δήλωσε από τη Χίο ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής   Γ. Κασσάρας, λέγοντας μάλιστα ότι την Δευτέρα στην έδρα του Υπουργείου Ναυτιλίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον αναπ.υπουργό Ν.Σαντορινιό για τις λεπτομέρειες του μέτρου. Σύμφωνα με τον ίδιο οι νησιώτες θα δικαιούνται ίσης αξίας επιδότηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων με αυτή που ισχύει για τα ακτοπλοικά.

«Στην περίπτωση της Μυτιλήνης ένας επιβάτης παίρνει επιστροφή 38ευρώ όταν ταξιδεύει για Πειραια με καμπίνα, τα ίδια χρήματα θα πάρει και για το αεροπορικό του εισιτήριο όταν ταξιδέψει για το ΕΛ.Βενιζέλος».

Όσον αφορά το μέτρο για το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα ο κ. Κασσάρας δήλωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή στα μικρά νησιά έχει φέρει αποτελέσματα ωστόσο η επέκταση και σε άλλα νησιά θα κριθεί από την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Γενικός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ψάχνει τον τρόπο για να επαναφέρει στους χαμηλούς συντελεστές και άλλα νησιά.

Τέλος με αφορμή την εξαγγελία των τελευταίων μέτρων του Πρωθυπουργού ο κ. Κασσάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα πολύ μικρά νησιά, όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά, ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο θα μειωθεί αλλα θα καταργηθεί.

Περισσότερα Νέα

Γ.Καμίνης στην «Πατρίδα»: Κομβικής σημασίας οι Ευρωεκλογές, να ψηφίσουν με ευθύνη οι πολίτες

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, «έκλεισε» την προεκλογική του περιοδεία στην Περιφέρεια,...

Η Γιούλα Αργυρούδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Πολιτών» στην «Πατρίδα»

Η Γιούλα Αργυρούδη, υποψήφια περιφερειακής σύμβουλος με τη "Συμπαράταξη Πολιτών" στην "Πατρίδα".

Την Πέμπτη η προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Κάρμαντζη

Την Πέμπτη στις 19:30 στην Πλατεία Ν.Πλαστήρα (Βουνάκι) θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου...