Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
6.1 C
Chios

Social

Ξεκινά το έργο για την βελτίωση του δρόμου από Ξενία μέχρι Καρφά (vid)

Σε εξέλιξη είναι μια σειρά από έργα από την περιφερειακή ενότητα Χίου τα οποία αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Μπουγδάνο, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο προς Καρυές όπως και ο δρόμος που οδηγεί στο Πιτυός.

Τις μέρες αυτές τα συνεργεία εργάζονται για τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Σπαρτούντα – Σιδηρούντα με εργασίες ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει, με την έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο,  το έργο, ύψους 1εκ. € το οποίο θα βελτιώσει την πρόσβαση στο πλέον τουριστικό τμήμα του νησιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο, θα πραγματοποιηθεί απόξεση του οδοστρώματος και νέα ασφαλτόστρωση από το ύψους του Ξενία μέχρι και τον Γιαμό στον Καρφά.

«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και η ασφάλεια όλων όσων κινούμαστε στους δρόμους του νησιού» δήλωσε ο Παντελής Μπουγδάνος, επισημαίνοντας τέλος ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συντήρησης των οδικών φωτιστικών στους κόμβους του νησιού.

Περισσότερα Νέα

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης...

Αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού...

Παράταση για μια εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες

Την παράταση της απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού,...