Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
14 C
Chios

Social

Ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό με τη κυβέρνηση και την Περιφέρεια να «σφυρίζουν αδιάφορα»

Έντονη ανησυχία εμπνέει η αύξηση των κρουσμάτων ασθενών με κορονοϊό και στη Χίο, με την κυβέρνηση να επιδεικνύει σημαντική ολιγωρία ιδίως όσον αφορά το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Παρά τις εκκλήσεις τόσο των τοπικών αρχών όσο και φορέων και σωματείων για την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ  για τη διενέργεια τεστ στον πληθυσμό του κέντρου τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και το Υπουργείο Μετανάστευσης καθυστερούν επικίνδυνα.

Παράλληλα σημαντική ολιγωρία, χωρίς προφανή λόγο, μιας και η χρηματοδότηση υπάρχει, επιδεικνύει και η Περιφερειακή ΄Αρχή για την προκήρυξη των θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στα εξωτερικά ιατρεία στα ΚΥΤ Χίου και Σάμου.

Μάλιστα η τήρηση της καραντίνας στην περίπτωση της ΒΙΑΛ μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη, με δεδομένο ότι είναι αδύνατον να ελεγχθεί και να περιοριστεί η κίνηση προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν μέσα σε σκηνές στα γύρω χωράφια.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι οριακή, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των κλινών  για ασθενείς με covid-19 είναι γεμάτες κυρίως με κόσμο από τη ΒΙΑΛ, και με την ανάγκη για την  εξεύρεση και δημιουργία επιπλέον κλινών να είναι εμφανής, με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει η κορύφωση στην έξαρση της πανδημίας.

Περισσότερα Νέα

«Θα φύγει η χρονιά και οι μαθητές ακόμα δεν θα έχουν τάμπλετ» (vid)

Κριτική προς τη δημοτική αρχή σχετικά με την καθυστέρηση στην αγορά tablet στα σχολεία του...

75 rapid test σε κατοίκους των νοτιοχώρων (Ηχητικό)

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Πέμπτη στο Πυργί προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για τον κορονοϊό...

«Συνεχής ο αγώνας για αξιοπρέπεια και ισότητα» (vid)

Για τη φετινή, διαφορετική λόγω της πανδημίας, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, μίλησε η Πρόεδρος...