Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
11.8 C
Chios

Social

Ξαναζωντάνεψε θεατρικά το «Ρίζικο» η πρωτοποριακή παράσταση ΟΜΝΙΑ

Πρόσκληση του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ18 στη θεατρική συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Αρχοντικό «Ρίζικο» στην καρδιά του Κάμπου, η πάλαι ποτέ καλοκαιρινή στέγη του ΔΗΠΕΘΕ, για την παράσταση εφαρμογής «ΟΜΝΙΑ» από την ομάδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18» του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου + Τέχνης Χίου.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Σταύρου Σπυράκη ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα αποτελείται από περίπου 30 μέλη, τα 11 από τα οποία πήραν μέρος σε αυτή την παράσταση που ήταν μια θεατρική σύνθεση κειμένων που προσπαθεί να διερευνήσει και να αποδώσει μέσα από την τέχνη του θεάτρου τον εσωτερικό συγκρουσιακό κόσμο του ανθρώπου.

Πριν την παράσταση, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ18, Ευγενία Κλαδιά. Η παράσταση έγινε υπό την αιγίδα της UNESCO, η εκπρόσωπος της οποίας εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα κάλεσε το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18» να πάρει μέρος στην θεατρική συνάντηση 5 ηπείρων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα το τριήμερο 30,31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Εξαιρετική ήταν η απόδοση των 11 ερασιτεχνών ηθοποιών. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Αϊβαλιώτη, Νίκο Γιακούμα, Κώστα Κουγιούλη, Μίτσα Κουμπιά, Μάιρα Λεμονιάδη, Κωνσταντίνο Βαβυλουσάκη, Αναστασία Μπουκουμάνη, Αγγελική Πρδικάρη, Τούλα Πιπινιά, Λία Φρεζούλη και Βαγγελίτσα Γουρλή.

Μεταξύ των τιμηθέντων και ο συνεργάτης της «Πατρίδας» Πάνος Μαυράκης που επιμελήθηκε το βίντεο, το μοντάζ και τις φωτογραφίες.

Περισσότερα Νέα

Στ.Κάρμαντζης: «Είμαστε αμετακίνητοι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία των Υπουργών Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη,...

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την εξίσωση των ΑΕΙ με τα Κολέγια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση...

«Έχω πάψει να ελπίζω, δίνω μια ευκαιρία σε όσα μας εξαγγέλθηκαν»

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μαξίμου δήλωσε πως έχει πάψει να...