Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019
18.2 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Ξανά κάλπες στο Βίκι με ζητούμενο την κατάθεση υποψηφιοτήτων

Στις 24 Νοεμβρίου θα επαναληφθούν οι εκλογές στο Βίκι προκειμένου να αναδειχθεί νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας μετά την παραίτηση του νεοεκλεγέντα και μοναδικού υποψηφίου λόγω ασυμβίβαστου.

Ο Ηλίας Μπιλιχούτης, μετά τον διορισμό του στο Δήμο παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου με την Περιφερειακή Ενότητα να προχωρά στην προκήρυξη εκλογών.

Όπως λέει ο υπεύθυνος για την διαδικασία, Δ.Βούκουνας στην παρούσα φάση γίνεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο, το οποίο στη συνέχεια θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες και θα ορίσει δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή της διαδικασίας. Σε περίπτωση τώρα που δεν υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους τότε ο νομοθέτης έχει προβλέψει την διοίκηση της κοινότητας από πρόεδρο γειτονικού χωριού.

Αναφορικά τέλος με τους εγγραμμένους ο κ. Βούκουνας δήλωσε ότι αναμένει την απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τον κατάλογο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία, μιας υπάρχουν επικαιροποιημένοι εκλογικοί κατάλογοι.

Περισσότερα Νέα

Εγκαινιάζονται με Ιμπαγάσα τα γραφεία της σχολής του Ολυμπιακού στη Χίο

Τα εγκαίνια των γραφείων της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Χίο σε συνεργασία με το...

Μεγαλομανία, καθωσπρεπισμός των δήθεν αρίστων, ρατσισμός και πολλή δόση «νόμος και τάξη»

Από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης ,βλέπουμε να χρησιμοποιείται η   κυβερνητική πλειοψηφία και να...

Το διαθέσιμο εισόδημα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους θα δούμε να βελτιώνεται εντός του 2020

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης. Αναφερόμενος...