Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
28 C
Chios

Social

Βρέθηκε η λύση, συνεχίζουν τα εξωτερικά ιατρεία των ΚΥΤ

Βρέθηκε τελικά η λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων των ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση της Περιφέρειας, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΥΤ σε ΒΙΑΛ, Μόρια και Βαθύ.

Υπενθυμίζεται πως τις περασμένες ημέρες διαφαίνετο πως θα μπορούσε να βρεθεί λύση μέσω χρηματοδότησης του Υπουργείου προς τους Δήμους και από εκεί με σύμβαση στην Περιφέρεια, εξέλιξη που δεν ήταν έτσι κι αλλιώς η επιθυμητή από πλευράς της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως λόγω τερματισμού της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι συμβάσεις των ιατρών είχαν λήξει από 1/6 δίχως να έχουν ανανεωθεί, εξέλιξη που είχε δημιουργήσει σημαντικό κενό στην υγειονομική περίθαλψη τόσο των διαμενόντων στα ΚΥΤ όσο και γενικά της Χίου, καθώς οι συγκεκριμένοι γιατροί συνέβαλλαν υγειονομικά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων, ενώ αποφόρτιζαν και το Νοσοκομείο Χίου.

Η επανέναρξη λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 15/06.

 

Περισσότερα Νέα

SWAN: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία Ενημερωθείτε για το SWAN, την ψηφιακή διαβαλκανική πλατφόρμα Επαναχρησιμοποίησης& Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...

Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου Χίου – Καρφά (vid)

Συμβασιοποιείται και ξεκινά μέχρι το τέλος της εβδομάδας το έργο για τη βελτίωση του δρόμου...

Η ιστορία και το αύριο των πηγών της Κλειδούς στην εκδήλωση του ΦΟΒ (vid)

Τους πρωτεργάτες της μεταφοράς του νερού από τη Μέσα Κλειδού στο σημείο όπου είναι σήμερα...