Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Βιβλιοπαρουσίαση: Μαρίας Ν. Φράγκου, «Ταξίδι προς το φως. Η θετική ενέργεια στη ζωή μας»

Μια εκπληκτική έκδοση εμφανίστηκε και παρουσιάστηκε σε πολυπληθές ακροατήριο, επιμελημένη και βαθιά επιστημονική, με τίτλο «Ταξίδι προς το φως. Η θετική ενέργεια στη ζωή μας». Έκδοση επιστημονική με αναφορά στην Ψυχολογία, βγαλμένη από την καταξιωμένη γραφίδα της Ψυχολόγου ερευνήτριας και Συμβούλου κ. Μαρίας Ν. Φράγκου. Το βιβλίο αυτό σε κομψό σχήμα με εξώφυλλο σχεδιασμένο από την Στέλλα Παππή. Εξώφυλλο με ζεστά χρώματα, χαρούμενα θα λέγαμε και μια πιθανώς νεανική ύπαρξη που υψώνει το χέρι αναζητώντας το φως, στοιχείο πολυσήμαντο και πολυδύναμο που γεμίζει την ύπαρξή μας με θετική ενέργεια, αισιοδοξία και χρυσές προσδοκίες και ελπίδες. Μέσα στις εκατόν πενήντα περίπου σελίδες του. Βγαλμένο από τον εκδοτικό οίκο  «αποφασίζω» οδηγεί τον αναγνώστη στα ενδότερα των περιεχομένων του, προτάσσοντας ευμέθοδα περιεχόμενα που με τρόπο επαγωγικό μας οδηγούν στο οικείο κεφάλαιο που προσιδιάζει στις αναζητήσεις, στα ενδιαφέροντα μας και στις ιδιαίτερες κλίσεις μας. Ο πρόλογος δυνατός, αναλυτικός με λόγο που αναλογεί στον κάθε αναγνώστη οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου μας διδάσκει τη μεθοδολογία των κατάλληλων χειρισμών για να κατακτήσουμε μια θετική ψυχολογία και να απολαύσουμε μια υγιή, επιτυχημένη και ευτυχισμένη ύπαρξη. Ξεκινά εμπνέοντας τον αναγνώστη να στοχεύει στην προσέγγιση της Θετική Ψυχολογίας για να εισέλθουμε σταδιακά και επαγωγικά στον βαθύτερο ψυχικό μας κόσμο. Κάνει συχνές αναφορές σε ολόκληρο το βιβλίο στην παγκόσμια διαχρονική αλλά και σύγχρονη βιβλιογραφία, γι’ αυτό και η γραφή της έχει επιστημονικό ενδιαφέρον και αντικειμενικότητα, που κατακτά τον αναγνώστη.

Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, προσωπικότητες διακεκριμένες της επιστήμης, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου και η Πέγκυ Πελώνη Πινήρου εκφράζονται με διθυραμβικά σχόλια για το βιβλίο που συμβάλλει στην αναγέννηση μέσα μας θετικών συναισθημάτων ακόμη και στις δυσκολότερες των καταστάσεων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι θετικές σκέψεις και η αισιοδοξία, αποτελούν μια βασική προϋπόθεση για ισορροπημένη και αρμονική ζωή.

Στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε που ο άνθρωπος έχει σε μεγάλο βαθμό χάσει το «χαρίειν» για το οποίο κάνει λόγο ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος «ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η». Το βιβλίο της Μαρίας Ν. Φράγκου, αφιερωμένο στην αδελφή της Κατερίνα, φοιτήτρια Φιλολογίας, γεμίζει τον αναγνώστη με αισθήματα θετικά, αισθήματα ευφροσύνης, εσωτερικής ευεξίας που νοηματίζουν τη ζωή, δραστηριοποιούν τον άνθρωπο και τον εμπνέουν να εργασθεί δημιουργικά, να νοηματίζουν τη ζωή του, να δραστηριοποιούν τον άνθρωπο και να τον εμπνέουν να εργασθεί δημιουργικά και να ανεβάσει τον κόσμο κατά τον στίχο της Ελβετίδας ποιήτριας Λεζάρ «μια ψυχή που ανεβαίνει, ανεβάζει τον κόσμο».

Και η Μαρία Ν. Φράγκου με το νέο πόνημά της μας έδειξε το δρόμο της κατάκτησης της εσωτερικής ισορροπίας, καταξίωσης και αρμονίας, συντελεστές απαραίτητους για να κατακτήσουμε τους κόσμους του υψηλού και του ωραίου.

Ευχόμαστε το νέο επιστημονικό της πόνημα να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει την πνευματική της δημιουργία εις έτη πολλά!!

Δρ. Φιλ-Ιστορίας Μαρία Ελευθερία Γ. Γιατράκου

Περισσότερα Νέα

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...

Η πανήγυρη της Αγίας Μαρκέλλας στη Νέα Υόρκη (pics)

Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το διήμερο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας...