Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
31 C
Chios

Social

Βιολογικό καθαρισμό στη θέση «Χαλικιά» αποφάσισαν οι Βολισσιανοί (vid)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η λαϊκή συνέλευση της Βολισσού για το θέμα της χωροθέτησης του βιολογικού καθαρισμού του χωριού. Η συνέλευση έγινε παρουσία της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ καθώς και του μελετητή με τον κόσμο ομόφωνα να υποδεικνύει ως χώρο στον οποίο θα πρέπει να γίνει ο βιολογικός τη θέση  «Χαλικιά».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της κοινότητας Σ. Παραδείσης  το Δ.Σ  της ΔΕΥΑΧ χωρίς καμία πρότερη διαβούλευση είχε επιλέξει τη θέση «Αμμουδάρες» , με δεδομένο ότι βρίσκεται πιο κοντά στο χωριό.

«Θεωρούμε ότι η ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης όπως και η θέση του τοπικού συμβουλίου  θα γίνουν αποδεκτές από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ και δεν θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη θέση Αμμουδάρες» δηλώνει ο κ. Παραδείσης, μιλώντας για ένα σημαντικό έργο για τη Βολισσό που έχει καθυστερήσει χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αλλαγή στη θέση θα έχει επιπτώσεις στο οικονομικό σκέλος της πρότασης μιας και θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα ωστόσο όπως λέει με οργανωμένη και σωστή διεκδίκηση τα χρήματα μπορούν να βρεθούν.

Επιπλέον στόχος  είναι να τροποποιηθεί η μελέτη και  να συμπεριλάβει και τις παραλιακές περιοχές της Βολισσού στο σχεδιασμό,  μιας και η συγκεκριμένη μελέτη αφορά μόνο τον οικισμό της Βολισσού.

Περισσότερα Νέα

Η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο

  Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο. Ο καλλίφωνος...

O εορτάζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής (vid)

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Το 1744 ήταν χτισμένα μόνο τα...

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη...