Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
9.1 C
Chios

Social

ΒΙΝΤΕΟ – Στ.Κάρμαντζης: «Ευαγγέλιό μας η επίλυση των προβλημάτων του τόπου»

Σκληρή δουλειά με σοβαρότητα και ταπεινότητα για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων είναι η πυξίδα της νέας δημοτικής αρχής και των προσώπων που την απαρτίζουν, όπως ανέλυσε ο νέος Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο κ.Κάρμαντζης σημείωσε με αποφασιστικότητα πως η επιτυχία της νέας δημοτικής αρχής είναι μονόδρομος και σε αυτό θα στοχεύσει με κάθε τρόπο, με δημοκρατικές διαδικασίες, αγάπη για τον τόπο και τη βοήθεια του Θεού. «Δεν αρκεί να το λέμε ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, χρειάζεται να το δείχνουμε στην πράξη και αυτό θα κάνουμε», ανέφερε.

 

Έμπειρα και νέα στελέχη σε θέσεις ευθύνης

Όσον αφορά τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή, ο νέος Δήμαρχος Χίου τόνισε πως είναι έμπειρα στελέχη, με θητείες δημοτικές, περιφερειακές και παλιότερα νομαρχιακές μαζί με νέα παιδιά.

 

Δεν δέχθηκαν συνεργασία δυο παρατάξεις

Παράλληλα, ο κ.Κάρμαντζης υπογράμμισε πως έγιναν συζητήσεις με όλους τους συνδυασμούς αλλά με δυο από αυτούς συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίες όμως δεν αποδέχθηκαν την εμπλοκή τους σε θέσεις ευθύνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τους συνδυασμούς Μ.Βουρνού και Γ.Καραβασίλη.

 

Μας στέρησε δημοτικούς συμβούλους ο εκλογικός νόμος

Όσον αφορά την απλή αναλογική, ο Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε πως στέρησαν από τον συνδυασμό 13 δημοτικούς συμβούλους, γι αυτό και σε κάποια όργανα θα γίνει κάλυψη από ίδια πρόσωπα.
Όμως με τις τροπολογίες των εκλογικών διαδικασιών η νέα δημοτική αρχή θα έχει τα 3/5 των Διοικητικών Συμβουλίων των Οργανισμών.

 

Τακτική η ενημέρωση των συμπολιτών – Θα ζητήσουμε απογραφή όλων των ζητημάτων του Δήμου

Τέλος, ο Σταμάτης Κάρμαντζης διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των συμπολιτών για τα ζητήματα και τις αποφάσεις του Δήμου ενώ θα ζητηθεί απογραφή όλων των ζητημάτων, ακόμα και των οικονομικών και των νομικών προσώπων, προκειμένου να γίνει ένα ειδικό δημοτικό συμβούλιο για να ξέρουμε όλοι και να γνωρίζουν όλοι από πού ξεκινάμε.

Περισσότερα Νέα

Γ.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί που επιτέθηκαν στον 48χρονο με πέτρες και ξύλα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των πυροβολισμών από 48χρονο σε βάρος ανηλίκων που διαμένουν στη ΒΙΑΛ...

Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων: Προστατέψτε τους συναδέλφους μας εν μέσω κορονοϊού και μεταναστευτικού

Με κοινή τους δήλωση οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Λέσβου, Σάμου, Βορείου και...

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου: Η κρίση του κορονοϊού και το κλείσιμο των σχολικών...