Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

Βατόπουλος: «Να απαγορευτούν τα πανηγύρια – O συνωστισμός είναι επικίνδυνος»

Τον έντονο προβληματισμό του για τις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε πως συγκεντρώσεις όπως στην Αλίαρτο και στο Γουδί μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού! Μάλιστα, σχολίασε πως ίσως πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια.

Για το αν μεταδίδεται ο κορονοϊός με τον αέρα, όπως υποστήριξαν πρόσφατα επιστήμονες, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε πως είναι μια επιστημονική συζήτηση που γίνεται για το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια και πως εξαρτάται και από τις συνθήκες, π.χ. με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά.

Την ίδια ώρα, τόνισε εκ νέου πως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη Σερβία, μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες παρατηρήθηκε έκρηξη των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι από σήμερα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στη χώρα από τη Σερβία.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις θεωρίες συνωμοσίας κάποιων ανθρώπων σχετικά με τον ιό, ανέφερε πως κάποιοι πιστεύουν στις συνωμοσίες και ότι δεν υπάρχει ο ιός: «Είναι λογικό οι άνθρωποι να μη θέλουν να πιστέψουν έναν κίνδυνο ο οποίος δεν είναι ορατός».

Αναφορικά με ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορονοϊού, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.

 

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...