Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
6.1 C
Chios

Social

Βανδάλισαν τον ναυγοσωστικό εξοπλισμό στην παραλία της Αγίας Φωτεινής

Βανδαλισμούς στον ναυγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής κατήγγειλε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής.

Άγνωστοι διέρρηξαν το κουτί του ναυγοσώστη και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μεταξύ άλλων το φορείο αλλά και κυάλια.

Όπως σημείωσε ο κ.Καραμανής, ο Δήμος θα μεριμνήσει για την όσο πιο άμεση αντικατάστασή του.

Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Γ.Καραμανή:

«Αυτή είναι η εικόνα από το ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής σήμερα.
Κάποιος ή κάποιοι διέρρηξαν το κουτί του ναυαγοσώστη και απλά τον κατέστρεψαν. Δεν έκλεψαν κάτι, απλά έσπασαν ότι βρήκαν… Κυάλια, φορείο, τα πάντα…
Ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός έχει προφανώς πληρωθεί με χρήματα όλων μας και αποτελεί προϋπόθεση για τη βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία. Εχθές μάλιστα κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στον Καρφά και όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, αν γίνει το ίδιο σήμερα στην Αγία Φωτεινή θα έχουμε πρόβλημα.
Προφανώς και θα μεριμνήσουμε για την όσο πιο άμεση αντικατάσταση του γίνεται, όμως με τις διαδικασίες του δημοσίου απαιτείται χρόνος και εργατοώρες ανθρώπων που αντί να δουλεύουν για να λύσουν κάποιο άλλο πρόβλημα, αναλώνονται με κάτι που σε μια πολιτισμένη κοινωνία δε θα έπρεπε να τους απασχολεί.
Όταν βανδαλιζουμε κατ’ επανάληψη το seatrac, όταν ως οδηγοί δε σεβόμαστε διαβάσεις, πεζοδρόμια και προσβάσεις αμεα, όταν κλέβουμε το wifi από παραλίες κ όταν θέτουμε σε κίνδυνο μια γαλάζια σημαία που κερδίσαμε με κόστος και πολύ κόπο, έχουμε φτάσει πια στο σημείο που σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην αναρωτιόμαστε άλλο γιατί δεν είμαστε προορισμός για τους Ευρωπαίους.
ΥΓ. Πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά άξιο κ αυτό αναφοράς. Πέρυσι σε συννενόηση με τους επαγγελματίες του Καρφά στολίσαμε με γλάστρες και λουλούδια τον πεζόδρομο. Φέτος μου στέλνουν μηνύματα με φωτογραφίες σαν αυτή που επισυνάπτω. Κλέβουμε ακόμα και τα λουλούδια από τις γλάστρες στην πιο τουριστική παραλία μας…»

Περισσότερα Νέα

Η Τζένη Βασιλοπούλου Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Οινουσσών

Την Ευγενία Γ. Βασιλοπούλου-Μεταξά εξέλεξε παμψηφεί το πρωί της Κυριακής το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών ως...

Μεγάλο διπλό για Ποσειδώνα – Νίκες για τα φαβορί

Μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ποσειδώνας Καρδαμύλων, επικρατώντας με 0-1 της πρωτοπόρου Μικρασιατικής στο Δημοτικό...

Κυπελλούχος επί 2 ο ΒΑΟΛ

Κυπελλούχος σε άνδρες και γυναίκες ο ΒΑΟΛ, στους τελικούς των κυπέλλων μπάσκετ Χίου. Στους άνδρες, ο...