Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
13 C
Chios

Social

Τσιόδρας για κρούσματα στη ΒΙΑΛ: «Δεν υπάρχει ένδειξη ευρείας μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα» (vid)

Σε αναζήτηση χώρων για τη νοσηλεία των θετικών κρουσμάτων , «απομονωμένοι οι θετικοί» σημείωσε ο Χαρδαλιάς

Στην κατάσταση της ΒΙΑΛ μετά την εμφάνιση των 71 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης για του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ και τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και του δόθηκε διαβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή κανείς από τους ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες δεν βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο ενώ είναι άνθρωποι νεότερης ηλικίας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ευρείας μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι εξέφρασαν την πρόνοια να απομακρυνθούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου από την περιοχή και ότι ψάχνουν ειδικούς χώρους για τη νοσηλεία των θετικών κρουσμάτων του ΚΥΤ μέχρι να ξεπεράσουν την περίοδο μεταδοτικότητάς τους ενώ θα συνεχιστούν τα ταχεία τεστ για να προχωρά η απομόνωσή τους.

Στο τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι τα θετικά κρούσματα είναι απομονωμένα, όπως συμβαίνει και με τις στενές επαφές τους.

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Στο τέλος του έτους τα εμβόλια στην Ελλάδα – Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Εως τα τέλη του έτους θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια δήλωσε ο...

Βήμα στους νέους με ερωτηματολόγιο από την «Συμπαράταξη Πολιτών»

Η περιφερειακή παράταξη Βορείου Αιγαίου δίνει βήμα στους νέους 17 έως 39 ετών μέσω ερωτηματολογίου...

Επέλεξαν να μην διασφαλίσουν την δημόσια υγεία

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη, εκπαιδευτικού, μέλους ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου: Ξανά  κλεισμένοι, στο σπίτι με...