ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι 100 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από τις Τουρκικές ακτές στα Ελληνικά παράλια μέσα σε δυο φουσκωτές βάρκες.
Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μας είχαν σαν αποτέλεσμα οι βάρκες να παρασυρθούν και ορισμένοι από τους επιβαίνοντες να πέσουν στην θάλασσα στην περιοχή Νότια της Χίου, κοντά στα Γρίδια.
Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περιοχή έπλεε το αλιευτικό γρι- γρί του Στέφανου Ζαννίκου, το οποίο ειδοποιήθηκε από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ και προχώρησε στην διάσωση προσφύγων και μεταναστών, μιας και τα σκάφη του λιμενικού λόγω των ανέμων δεν μπορούσαν να πλησιάσουν.
Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης το αλιευτικό με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες ανάμεσα τους πολλά παιδιά και βρέφη όλα βρεγμένα και παγωμένα από το κρύο έφτασε στο λιμάνι, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές . Εκεί περίμενε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει έναν άνδρα που αντιμετώπιζε πρόβλημα, πιθανά από υποθερμία, ενώ χρειάστηκε στη συνέχεια να έρθει ένα ακόμα ασθενοφόρο για να παραλάβει μια γυναίκα με κάταγμα στο πόδι.
Για την επιχείρηση μίλησε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Σ.Ζαννίκος λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "στα δύσκολα φωνάζουν τα αλιευτικά αλλά κατά τα λοιπά όλοι μας κυνηγούν".


