Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
12.9 C
Chios

Social

Το τμήμα Τουρισμού έχει τους πρώτους αποφοίτους του

Τους πρώτους αποφοίτους του έχει πλέον το τμήμα  Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου    στη Χίο, και αποτελεί το μοναδικό πανελλαδικά πανεπιστημιακό τμήμα για τον τουρισμό.

Στα πλαίσια της τελετής καθομολόγησης που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Αμφιθέατρο «Γ.Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου χαιρέτισε την λειτουργία του τμήματος και συνεγχάρη τους πρώτους αποφοίτους ο υπουργός Τουρισμού Β.Κικίλιας. Παρουσία της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας τέτοιων πανεπιστημιακών προγραμμάτων που συμβάλουν στην  προσπάθεια για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Χώρας, με τον ίδιο να εκτιμά ότι ο τουρισμός με την ύφεση της πανδημίας μπει και πάλι σε ανοδική τροχιά. Μάλιστα ο υπουργός τουρισμού προέτρεψε τους νέους επιστήμονες να ασχοληθούν με το αντικείμενο, μιας και είναι ένα πεδίο με επαγγελματική αποκατάσταση.

Τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό εξέφρασε η Πρυτάνισσα Χ.Βιτζιλάκη που μίλησε για την πρωτοπορία του Βορείου Αιγαίου στην ίδρυση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου τμήματος. «Να θυμάστε ότι είστε η ιστορική γενιά που σηματοδοτεί την πρώτη γενιά μιας ιστορικής και μεγάλης πορείας για το τμήμα αυτό» είπε η κ. Βιτζιλάκη.

Για την υπερηφάνεια που νιώθουν όλοι οι καθηγητές με δεδομένη την πρώτη αυτή ορκωμοσία μίλησε η Κοσμήτορας Μ.Λεκάκου ευχόμενη στους νέους επιστήμονες καλή σταδιοδρομία, τονίζοντας ότι ξεκινούν από έναν σπουδαίο προορισμό. Μάλιστα η ίδια μίλησε για την απόδοση των «πρώτων καρπών του πειράματος» που ξεκίνησε σε ένα νησί του Αιγαίου.

Συνολικά 25 παιδιά πήραν την Παρασκευή το πτυχίο τους από το πρώτο και μοναδικό προπτυχιακό τμήμα τουρισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα με τον πρόεδρο του τμήματος κ. Σταυρινούδη να μιλά για την 12ετη περιπέτεια μέχρι την ίδρυση και λειτουργία του τμήματος. «Όλα αυτά τα χρόνια καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρινούδης επισημαίνοντας ότι είμαστε στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης για να υπηρετήσουμε την επιστήμη που ξεκίνησε απο εδω.

Ο κ. Σταυρινούδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Πρύτανη Π. Τσάρτα και τον ομότιμο καθηγητή Δ.Λαγό, που ήταν παρόντες για την προσπάθεια που έκαναν ωστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το τμήμα αυτό. 

Να σημειωθεί τέλος ότι στα πλαίσια των βραβείων που δόθηκαν στους πρωτεύσαντες του τμήματος, ξεχώρισε το χρηματικό βραβείο των αδελφών Γκιάλα στη μνήμη των γονέων τους,  Kωνσταντίνου και Αλεξάνδρας Γκιάλα, με τον Κωνσταντίνο Γκιάλα να έχει καταγραφεί απο τους πρωτεργάτες του τουρισμού κατά τη μακροχρόνια προεδρία του στα ξενοδοχεία “Χανδρης”.  Το βραβείο απέδωσε ο Μ.Γκιάλας που αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του πατέρα του όσον αφορά τον τουρισμό.

Περισσότερα Νέα

92 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Χίο – 20.507 πανελλαδικά, 108 θάνατοι

92 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε για τη Χίο ο ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά...

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο για το Θόλος τη Δευτέρα

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αναφορικά με τις ενέργειες διασφάλισης της δημοτικής...

Άδεια ειδικού σκοπού: Χαμένοι και πάλι οι γονείς του ιδιωτικού τομέα (vid)

Σημαντική δυσμενή διάκριση υφίστανται οι εργαζόμενοι γονείς του ιδιωτικού τομέα έναντι των συναδέλφων τους στον...