Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
10.5 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία για κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και του Κράτους στο μεγάλο και διαρκή αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, ίση αξιοπρέπεια.

Με γνώμονα την έμπρακτη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία  και την ενεργό συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας ο Δήμος  Χίου αναλαμβάνει με συνέπεια και ευαισθησία πρωτοβουλίες για την υποστήριξή τους.

Ειδικότερα προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δημόσια κτίρια, στην πλήρη και ισότιμη εκπαίδευση αλλά και την εργασιακή απασχόληση σε εργασιακά περιβάλλοντα χωρίς το φόβο των διακρίσεων.

Αναγνωρίζουμε ότι τα εμπόδια είναι πολλά, κρίνεται όμως επιτακτική η ανάγκη να εργαστούμε ενωμένοι και ομόψυχοι για να τα υπερνικήσουμε στο όνομα μίας δικαιότερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Ας μη λησμονούμε ότι η προσπάθεια για την εξασφάλιση ενός ποιοτικότερου και προσβάσιμου μέλλοντος είναι ευθύνη όλων μας!

Περισσότερα Νέα

Εορταστικό ωράριο από την Τρίτη με δυο Κυριακές ανοικτά

Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Τρίτη  17 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων,...

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία

Ένα πλέγμα στοχευμένων και ευαισθητοποιημένων δράσεων περιλαμβάνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για...

«Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι προκήρυξαν αργία για το Βόρειο Αιγαίο» (vid)

«Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι πάντα υπέρ των απεργιών αλλά όχι των αργιών» δηλώνει...