Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Ανέλυσε τις πτυχές του ελληνοτουρκικού ζητήματος ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου

Ομιλία με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη» με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. Χρήστο Δρίβα, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομηρείου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.

Ο Χρήστος Δρίβας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη σχέση Τουρκίας – Ελλάδος από την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρθηκε σε στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Τουρκία παραβιάζει τη συνθήκη αυτή.

Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις επιρροής εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να προσεταιριστεί την κοινή γνώμη, ακόμα και με ριάλιτι παραγωγής της.

Παράλληλα, εστίασε στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας πως με δεδομένο πως ελέγχει τις ροές, αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των γειτόνων, στοιχείο στο οποίο η Ελλάδα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.

Ακόμη, εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει σε διαδικασία ενεργειών σε εθνικό επίπεδο και παρά την οικονομική κρίση να αποκτήσει τα στρατηγικά μέσα για να αντικρούσει τις προκλήσεις.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Παύλος Καλογεράκης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Στρατιωτικός Διοικητής, Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος και αρκετοί πολίτες, μεταξύ αυτών και στρατιωτικοί, που απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Δρίβα.

Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Δρίβα θα μεταδοθεί την Δευτέρα στην τηλεόραση της «Πατρίδας».

Περισσότερα Νέα

Λαϊκή συνέλευση για το δρόμο του Χαλκειούς προτείνει ο Δήμαρχος (vid)

Τη διενέργεια λαϊκής συνέλευσης για το θέμα του δρόμου του Χαλκειούς προτείνει και συνιστά ο...

Με συζήτηση «έληξε» η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Βροντάδου (vid)

Απετράπη η κατάληψη του Επαγγελματικού Λυκείου Βροντάδου και του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, η οποία επιχειρήθηκε...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας (vid)

Στο πλευρό των πληγέντων της Καρδίτσας στέκεται και ο Δήμος Χίου με το Κοινωνικό Παντοπωλείο...