Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
13.4 C
Chios

Social

Ανέλυσε τις πτυχές του ελληνοτουρκικού ζητήματος ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου

Ομιλία με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη» με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. Χρήστο Δρίβα, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομηρείου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.

Ο Χρήστος Δρίβας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη σχέση Τουρκίας – Ελλάδος από την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρθηκε σε στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Τουρκία παραβιάζει τη συνθήκη αυτή.

Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις επιρροής εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να προσεταιριστεί την κοινή γνώμη, ακόμα και με ριάλιτι παραγωγής της.

Παράλληλα, εστίασε στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας πως με δεδομένο πως ελέγχει τις ροές, αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των γειτόνων, στοιχείο στο οποίο η Ελλάδα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.

Ακόμη, εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει σε διαδικασία ενεργειών σε εθνικό επίπεδο και παρά την οικονομική κρίση να αποκτήσει τα στρατηγικά μέσα για να αντικρούσει τις προκλήσεις.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Παύλος Καλογεράκης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Στρατιωτικός Διοικητής, Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος και αρκετοί πολίτες, μεταξύ αυτών και στρατιωτικοί, που απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Δρίβα.

Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Δρίβα θα μεταδοθεί την Δευτέρα στην τηλεόραση της «Πατρίδας».

Περισσότερα Νέα

Στήνουν πλωτά φράγματα για αποτροπή των ροών στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενεργό συμμετοχή του...

60 «Καραβάκια της Αγάπης» από το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη (vid)

60 «καραβάκια της αγάπης» θα σαλπάρουν το βράδυ του Σαββάτου στην ειδική έκθεση η οποία...

Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη στη Βουλή για το επίδομα γέννησης: «Η λογική του κλεισίματος του ματιού στα πιο συντηρητικά ακροατήρια έχει κοντά πόδια…» (vid)

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο της...