Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019
23 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Το Αιγαίο κινητοποιείται για την υγεία και το προσφυγικό (vid)

Παναιγιακή κινητοποίηση για την υγεία αλλά και το προσφυγικό έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 15 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή φορέων από νησιά τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της κινητοποίησης, που στη Χίο θα γίνει την Τρίτη στις 12.00 στην είσοδο του νοσοκομείου, είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία των νησιών λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, τα κτηριακά προβλήματα και η στελέχωση του ΕΚΑΒ είναι ζητήματα που ζητούν τώρα λύση τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γ. Λαμπαδοχυτός καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην υγεία μας αφορούν όλους.

Ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ για το «πάγωμα» των προσλήψεων που είχαν προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επέρριψε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Μ. Σαραντινίδου ενώ ο Δ.Κουτσουράκης διαφώνησε με την απόφαση να  μην χορηγείται ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως όποιος χτυπήσει την πόρτα του Νοσοκομείου και των επειγόντων είτε έχει ΑΜΚΑ είτε όχι θα περιθαλφθεί.

Κάλεσμα στον κόσμο για να συμμετάσχει τόσο στην κινητοποίηση του Νοσοκομείου όσο και στην κινητοποίηση που θα γίνει το απόγευμα της ίδια μέρας στην είσοδο της Απλωταριάς απεύθυνε εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Π.Νικήτας, που στάθηκε στην ανάγκη για στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας. «Ελάχιστα πράγματα ασχέτως κυβερνήσεων έχουν υλοποιηθεί και αυτό λόγω της υποταγής στις επιταγές της Ευρωπαικής Ένωσης που θέλει πλεονάσματα και ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και στην υγεία» είπε ο κ. Νικήτας.

Περισσότερα Νέα

Με αγάπη για τα άλογα και αγωνία για εύρεση χώρου (pics)

Μια ακόμα εξαιρετική δράση παρουσίασε ο Ιππικός Όμιλος Χίου, αυτή τη φορά σε έναν διαφορετικό...

Η Αστυνομική οικογένεια εόρτασε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο (pics)

Τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο, τίμησε για ακόμα μια χρονιά η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, στην...

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στον Καρυδά στη Λαγκάδα

Τον όμορφο περιβάλλον πλησίον του λιμανακιού της Λαγκάδας, στην περιοχή Καρυδά, στις παρυφές του ομώνυμου...