Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Το Αιγαίο κινητοποιείται για την υγεία και το προσφυγικό (vid)

Παναιγιακή κινητοποίηση για την υγεία αλλά και το προσφυγικό έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 15 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή φορέων από νησιά τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της κινητοποίησης, που στη Χίο θα γίνει την Τρίτη στις 12.00 στην είσοδο του νοσοκομείου, είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία των νησιών λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, τα κτηριακά προβλήματα και η στελέχωση του ΕΚΑΒ είναι ζητήματα που ζητούν τώρα λύση τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γ. Λαμπαδοχυτός καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην υγεία μας αφορούν όλους.

Ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ για το «πάγωμα» των προσλήψεων που είχαν προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επέρριψε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Μ. Σαραντινίδου ενώ ο Δ.Κουτσουράκης διαφώνησε με την απόφαση να  μην χορηγείται ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως όποιος χτυπήσει την πόρτα του Νοσοκομείου και των επειγόντων είτε έχει ΑΜΚΑ είτε όχι θα περιθαλφθεί.

Κάλεσμα στον κόσμο για να συμμετάσχει τόσο στην κινητοποίηση του Νοσοκομείου όσο και στην κινητοποίηση που θα γίνει το απόγευμα της ίδια μέρας στην είσοδο της Απλωταριάς απεύθυνε εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Π.Νικήτας, που στάθηκε στην ανάγκη για στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας. «Ελάχιστα πράγματα ασχέτως κυβερνήσεων έχουν υλοποιηθεί και αυτό λόγω της υποταγής στις επιταγές της Ευρωπαικής Ένωσης που θέλει πλεονάσματα και ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και στην υγεία» είπε ο κ. Νικήτας.

Περισσότερα Νέα

Καλοτάξιδοι οι νέοι πλοίαρχοι της ΑΕΝ Οινουσσών

Ημέρα χαράς η Δευτέρα 13/7/20 για την ΑΕΝ Οινουσσών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πτυχίων στους...

Με 3500 φιάλες αίμα και τακτικούς εθελοντές η Χίος «εξάγει» αίμα (vid)

Με γνώμονα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώθηκε το...

Τρία κρούσματα κορονοϊού σε χωριό της βόρειας Λέσβου

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο. Η εξέταση του δείγματος που είχε ληφθεί από ηλικιωμένο ηλικίας...