Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
22 C
Chios

Social

«Το 4ο Δημοτικό Σχολείο και η Δημοτική Αρχή που χάνει κάθε βδομάδα και ένα έργο»

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο:

Ποιος φταίει για άλλο ένα έργο που χάνεται; θα αναζητήσει ο κος Δήμαρχος τις ευθύνες;

Το νέο επεισόδιο με τις εξαγγελίες του Αντιδημάρχου για ένα ακόμα έργο που χάνεται, την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου, γεννά τεράστια ερωτηματικά: είναι η πολιτική πρακτική του να σπέρνει τον φόβο για μια συνήθη διαδικασία ώστε να εμφανιστεί μετά ως ο άνθρωπος που έσωσε την κατάσταση; ή όντως τα κάνανε πάλι ”μούσκεμα” σε ένα θέμα “στρωμένο”, που παρόμοιά τους έχει αντιμετωπίσει και άλλες φορές ο Δήμος;

Ο κος Αντιδήμαρχος θα πρέπει να αφήσει τις καθημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και να ρίξει το βάρος του στην ουσιαστική δουλειά, αυτή που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και εννέα μήνες, ώστε συντονίζοντας την υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ να έχει τον έλεγχο του έργου, το οποίο έπρεπε αυτή την ώρα να εκτελείται!

Το καλοκαίρι χάθηκε για την εκτέλεση του έργου στο 4ο Δημοτικό, ενώ η δημοπράτηση του έργου μπορούσε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τον επόμενο χειμώνα, και πάλι, τα παιδιά θα κρυώνουν, σε ένα κτήριο με πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ η Δημοτική Αρχή της “Πρωτοβουλίας” έχει εξασφαλίσει 460.000€ με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, ως Δημοτική Αρχή, με την ίδια υπηρεσία, είχε επιτύχει την ωρίμανση και την ένταξη του έργου, μαζί με δεκάδες άλλα. Με τη σημερινή Δημοτική Αρχή η Χίος χάνει κάθε εβδομάδα από ένα έργο!

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...