Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
13 C
Chios

Social

Τιμή και μνήμη για τους απολεσθέντες Χιώτες ναυτικούς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου (pics)

Τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Απολεσθέντων Ναυτικών της πολεμικής περιόδου 1939-1945 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο Χίου και τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού όπως και την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ «Ο Βροντάδος», τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΝΑΤ Θυμιανών «Ο Άγιος Ευστράτιος», τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΝΑΤ Συκιάδας και Εκπροσώπους Συνταξιούχων Ναυτικών Λαγκάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Χίων Απολεσθέντων Ναυτικών του Β’ΠΠ, ανάγνωση όλων των ονομάτων των απολεσθέντων της περιόδου από το μέλος της Ε.Β.ΑΤ. Νίκο Αρακά ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακόμη, επίκαιρη ομιλία έδωσε το μέλος της Ε.Β.ΑΤ. Θεοδώρα Βασιλάκη, ποιήματα απήγγειλαν οι Βάσω Κριτάκη και Δέσποινα Καρατζά και αναγνώστηκαν από τον Παναγιώτη Πουλάδα αποσπάσματα μαρτυριών Χίων ναυτικών από το περιοδικό «ΔΑΦΝΗ».

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Περισσότερα Νέα

«Ισχυρό το μήνυμα του 1940, παρά την πανδημία του κορονοϊού» (vid)

«Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να επηρεάζει την επέτειο του εορτασμού του «ΟΧΙ» όμως το...

«Ενωμένοι οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουν» (vid)

«Ενωμένοι και μακριά από τους διχασμούς οι Έλληνες καταφέρνουν και ξεπερνούν τα εμπόδια» αναφέρει στο...

Τσιόδρας για κρούσματα στη ΒΙΑΛ: «Δεν υπάρχει ένδειξη ευρείας μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα» (vid)

Στην κατάσταση της ΒΙΑΛ μετά την εμφάνιση των 71 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκαν οι Σωτήρης...